Κυριακή 6 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Αλλάζει ρούχα ο Μανολιός στην «ακροδεξιά»;

Το κενό που ίσως αφήσει στα «δεξιά» της η ΝΔ θέλει -και το λέει- να καλύψει η ΧΑ ή ακόμα καλύτερα μια αναμορφωμένη Χρυσή Αυγή, που θα ζηλεύει τη δόξα κομμάτων όπως το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας. Πρόσφατο αφιέρωμα σε αστικές εφημερίδες αναφέρει λίγο - πολύ ότι το Εθνικό Μέτωπο κατάφερε την ένταξη στην επίσημη πολιτική σκηνή δυνάμεων περιθωριακών ακόμα και εθνικοσοσιαλιστικών. Τέτοιο στίγμα υπάρχει, για παράδειγμα, στις οργανώσεις νεολαίας του Μετώπου, που, σήμερα σύμφωνα με τις πρόσφατες τοπικές εκλογές, αλλά και τις δημοσκοπήσεις αγγίζει υψηλά ποσοστά. Γράφει ανάρτηση σε ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής:

«Αποχαιρετά οριστικά τη ΝΔ η δεξιά παράταξη μετά και την υπόθεση Μπαλτάκου (...) Ο κόσμος της "καθαρής" δεξιάς που συνιστά ένα ποσοστό της τάξης του 35% μέσα στο εκλογικό σώμα, αποτελεί πλέον παρελθόν για τη ΝΔ (...) οι υπόλοιποι δεξιοί-πατριωτικοί πυρήνες, απλά δεν υπάρχουν μέσα στη ΝΔ. Στελέχη όπως ο Φ. Κρανιδιώτης, ούτε βουλευτές δεν έχουν καταφέρει να εκλεγούν, ενώ οι υπόλοιποι, κρύβονται ή "θάβονται" στον κομματικό μηχανισμό επί ημερών Μνημονίου ή εντάσσονται στον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή που αν είχε καταφέρει να μετεξελιχθεί πολιτικά μετά τη νίκη των εκλογών του 2012, σήμερα μπορεί αν ήταν και κυβέρνηση αν αναμονή....».

Σε αυτό το πλαίσιο μετεξέλιξης και προβολής ενός άλλου προφίλ της οργάνωσης, χρυσαυγίτες διαχέουν πληροφορίες ότι «υπάρχουν άτομα μορφωτικού επιπέδου που θέλουν να μπουν στο κόμμα, με την προϋπόθεση να αλλάξει η ΧΑ πρόσωπο».

Αυτό αντανακλάται π.χ. στην συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο του Κασιδιάρη για το δήμο Αθηναίων, του καθηγητή Χρήστου Γούδη. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 υποψήφιος βουλευτής επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ., διετέλεσε και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, αυτού που περνούσε γενεές δεκατέσσερις η ΧΑ.

Το σημερινό αγκάλιασμά του από το περιβάλλον Κασιδιάρη βρίσκει ακόμα αντιστάσεις στο εσωτερικό της οργάνωσης. Ενδεικτικά, φασιστοσάιτ που υποστηρίζει τη ΧΑ, στηλίτευσε την υποψηφιότητα Γούδη και ό,τι αυτή σηματοδοτεί: «Δεν είναι και ο πλέον αντισημίτης (για να το πούμε όσο πιο διακριτικά γίνεται...), ούτε ο μεγαλύτερος πολέμιος της μασωνίας». Ακόμα: «οι εβραιόφιλοι και οι μασώνοι δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθείς στους πραγματικούς εθνικιστές. Για τον αχταρμά του ΛΑΟΣ ο Γούδης και ο κάθε Γούδης μπορεί και να ήταν αποδεκτός. Αλλο όμως ΛΑΟΣ και άλλο ΧΑ, έτσι δεν είναι;»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ