Σάββατο 29 Μάρτη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ
Εγγυάται νέα θύματα η πολιτική της ΕΕ

Σχόλιο της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με απάντηση που έδωσε η επίτροπος Μάλμστρομ για το θάνατο των μεταναστών

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε σχόλιό της σχετικά με την απάντηση της επιτρόπου Μάλμστρομ στην Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα για τον τραγικό θάνατο των μεταναστών στο Φαρμακονήσι, τονίζει:

«Την ένταση της καταστολής και της βίας των μηχανισμών της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων ενάντια σε εξαθλιωμένους μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών τους, επιβεβαιώνει η επίτροπος Μάλμστρομ σε απάντησή της στην Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα, για τον τραγικό θάνατο δώδεκα μεταναστών κοντά στο Φαρμακονήσι, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των λιμενικών αρχών να τους εκδιώξουν από το θαλάσσιο χώρο. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αναδείκνυε με την Ερώτησή του τις τεράστιες ευθύνες της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που ασκώντας την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έχει θέσει ως προτεραιότητα τη σκλήρυνση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, με επιχειρήσεις άγριας καταστολής και κυνηγητού των υπηρεσιών ακτοφυλακής των κρατών - μελών της ΕΕ, σε στενή συνεργασία με τον FRONTEX, ενάντια σε απελπισμένους μετανάστες.

Η επίτροπος της ΕΕ, στην απάντησή της, δεν βρίσκει να πει ούτε μία λέξη για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, που προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο παρόμοιων τραγωδιών - εγκλημάτων ουσιαστικά της αντιμεταναστευτικής πολιτικής ΕΕ και κυβερνήσεων. Υπερασπίζεται την ένταση της καταστολής, με την "ενίσχυση του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ", ... "του κεκτημένου του Σένγκεν", "τις θαλάσσιες επιχειρήσεις υπό τον συντονισμό του FRONTEX". Τη δημιουργία της ειδικής ομάδας για τη Μεσόγειο που είναι επιφορτισμένη με την άγρια καταδίωξη μεταναστών και προσφύγων που προσεγγίζουν τα νότια σύνορα της ΕΕ.

Η βάρβαρη αυτή πολιτική της ΕΕ ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που υλοποιεί με ιδιαίτερο ζήλο η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε νέες εκατόμβες αθώων θυμάτων, που καταδιωγμένα από την ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ και των συμμάχων της βρίσκουν το θάνατο αντιμέτωποι με την άλλη όψη της ίδιας αυτής πολιτικής. Αποκαλύπτει το αποκρουστικό, απάνθρωπο πρόσωπο της ευρωένωσης του κεφαλαίου, εχθρικό για τους λαούς της και τους λαούς όλου του κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ