Κυριακή 16 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Συγκλίσεις, κοινοί στόχοι, κοινοί τόποι...

«Σήμερα βλέπουμε καθαρά ότι οι μνημονιακές πολιτικές δεν βγάζουν πουθενά. Αλλά το ίδιο το Μνημόνιο παρέχει τη δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης. Αν η χώρα μας είχε να αντιπαραθέσει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης (...) που να φτάνει στους ίδιους στόχους από άλλους δρόμους, οικονομικά ηπιότερους και κοινωνικά πιο δίκαιους, πιστεύω ότι θα μπορούσε να εισακουστεί από τους εταίρους μας. Αυτό επείγει να κάνουμε σήμερα. Πληθαίνουν άλλωστε οι φωνές στην Ευρώπη που διαπιστώνουν τα λάθη της τρόικας και το αδιέξοδο της συνταγής».

Αυτά μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος σε συνέντευξή του σε εφημερίδα. Εκεί, ακόμα, είχε προσθέσει ότι δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό γιατί ανεξάρτητα από τη «ρητορική» και τα «ιδεογράμματα» του κάθε κόμματος, «έχει κι η σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα ορισμένα, ας πούμε, "δόγματα". Ενα από αυτά λέει ότι (...) η προοπτική μιας νέας ανάπτυξης μπορεί να προέλθει σήμερα μόνο από τις δυνάμεις της παραγωγικής οικονομίας. Ποια κυβέρνηση μπορεί να το αγνοήσει αυτό και να επιτύχει;».

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ιστοσελίδα tvxs.gr - όπου κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Δ. Δασκαλόπουλος και ο Αλ. Τσίπρας, ενώ πριν απ' αυτούς σε «στρογγυλό τραπέζι» τοποθετήθηκαν οι Θ. Σκυλακάκης («Δράση»), Πρ. Παυλόπουλος (ΝΔ), Αννυ Ποδηματά (ΠΑΣΟΚ) και Γ. Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ) - κοινή ήταν η έγνοια για το ποιο μείγμα διαχείρισης είναι ικανό να δώσει ώθηση στον στόχο για έξοδο του κεφαλαίου απ' την κρίση και να στηρίξει την ανάπτυξη της κερδοφορίας του. Στόχο που βάφτισαν «παραγωγική ανασυγκρότηση», που ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναγόρευσε σε «υπ' αριθμόν ένα εθνικό θέμα» και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε τα εύσημα ότι πρώτο το κόμμα του ανέδειξε το ζήτημα αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ