Παρασκευή 17 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο 2ο Συνέδριο του ΚΚ Ιταλίας

Με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, θα παραβρεθεί, στις 18 και 19 Γενάρη, στην Ιταλία, για να συμμετάσχει στο 2ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας. Το Συνέδριο πραγματοποιείται στη Ρώμη από τις 17 έως τις 19 Γενάρη με κεντρικό σύνθημα: «Είναι η ώρα να ιδρύσουμε το κόμμα, να οργανώσουμε την πάλη» και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα απευθύνει χαιρετισμό την Κυριακή 19/1.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα συναντηθεί με τον Γραμματέα του κόμματος Μάρκο Ρίτσο, με το τμήμα Διεθνών Σχέσεων και άλλα στελέχη του κόμματος.

Το κόμμα αυτό ιδρύθηκε ως «Κομμουνιστές - Λαϊκή Αριστερά» τον Ιούνη του 2009, από ομάδα στελεχών και μελών του Κόμματος των Ιταλών Κομμουνιστών που διαφώνησαν με τις επιλογές της ηγεσίας τους, σε μια περίοδο που επιδιωκόταν στο όνομα της «ενότητας της αριστεράς» η σύμπλευση με τη σοσιαλδημοκρατία. Είναι προϊόν της δύσκολης πορείας του κομμουνιστικού κινήματος της Ιταλίας που παλεύει για την επανασύσταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας.

Υπερασπίζεται το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και την προσφορά του, εναντιώνεται στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Απορρίπτει τα λεγόμενα «αντιδεξιά» μέτωπα, στα οποία συμπράττουν με τη σοσιαλδημοκρατία και άλλες δυνάμεις αστικής διαχείρισης, τόσο οι Ιταλοί Κομμουνιστές όσο και η «Επανίδρυση».

Συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια των 29 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης (ανάμεσά τους και το ΚΚΕ), που την 1η Οκτώβρη του 2013 συγκρότησαν μια νέα μορφή περιφερειακής συνεργασίας, την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τη μελέτη, την επεξεργασία ευρωπαϊκών θεμάτων και το συντονισμό της δραστηριότητάς τους».

Στις Θέσεις του 2ου συνεδρίου του ΚΚ Ιταλίας προσδιορίζεται η φυσιογνωμία του και οι στόχοι για τους οποίους παλεύει: «Παλεύουμε για την ανατροπή του σάπιου και γερασμένου καπιταλισμού, για την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας του σοσιαλισμού κομμουνισμού για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας απ' την εκμετάλλευση. Επικαλούμαστε το μαρξισμό-λενινισμό και την πείρα από την Επανάσταση του Οκτώβρη, καταγγέλλουμε τη ρεβιζιονιστική στροφή που έγινε στην ΕΣΣΔ το 1956 με το 20ό συνέδριο, με πλήρη συνείδηση και αντίληψη της ιστορίας ότι με το τέλος της ΕΣΣΔ δεν τελείωσε και ο σοσιαλισμός (...) Ο Σοσιαλισμός - Κομμουνισμός είναι η μοναδική πραγματική εναλλακτική λύση, αλλά για να ηττηθεί ο ιμπεριαλισμός, τόσο των ΗΠΑ, όσο και της ΕΕ και των άλλων κρατών, των οποίων ο καπιταλισμός πέρασε πρόσφατα στη μονοπωλιακή του φάση, δεν φτάνει η καταγγελία. Η επαναστατική θεωρία πρέπει να βρει εφαρμογή σε μια πράξη επαναστατική: το ΚΚ είναι ακριβώς το εργαλείο εκείνο που ενώνει και οργανώνει τη θεωρία και την πράξη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ