Σάββατο 11 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προβολές ελληνικών ντοκιμαντέρ

Βραδιές ελληνικού ντοκιμαντέρ με ελεύθερη είσοδο διοργανώνουν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και ο Ιανός, σε συνεργασία με την Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ. Οι προβολές πραγματοποιούνται στον Ιανό της οδού Σταδίου 24, ημέρα Πέμπτη και ώρα 22.30. Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών της ενότητας του Γενάρη 2014, με θέμα «Οι Τόποι δίπλα μας», έχει ως εξής:

Πέμπτη 16/1. Τόπος απόρριψης: «ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ» (2012) σε σκηνοθεσία Χρήστου Καρακέπελη, διάρκειας 78 λεπτών. Θέμα της ταινίας η φτηνή πρώτη ύλη, με την οποία επτά συλλέκτες σκουπιδιών ταΐζουν τα καμίνια των χαλυβουργιών.

Πέμπτη 23/1. Τόπος μνήμης: «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΜΝΗΣΙΑΣ» (2002) σε σκηνοθεσία Στέλλας Θεοδωράκη, διάρκειας 104 λεπτών. Σε περίοδο προσωπικών απωλειών που συμπίπτει με την περίοδο της κρίσης, μια γυναίκα ανακαλύπτει κάποιες ξεχασμένες ταινίες.

Τέλος, Πέμπτη 30/1. Τόπος συνύπαρξης: «ΠΥΛΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ» (2003), διάρκειας 52 λεπτών. Η ταινία εξερευνά τις ριψοκίνδυνες ζωές των ανθρώπων που ζουν στο επίφοβο περιβάλλον της «νεκρής ζώνης» στην Κύπρο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ