Σάββατο 11 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μαραθώνιος Παραμυθιού

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή των παιδιών πραγματοποιήθηκε ο μαραθώνιος παραμυθιού, που οργάνωσαν ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Νομού Πέλλας, η Oμάδα Γυναικών Γιαννιτσών της ΟΓΕ και ο Σύλλογος «Οι τραγουδάνοι του Πόντου», στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού που λειτουργούσε υπό την αιγίδα του Δήμου. Η πολύωρη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Γιαννιτσών.

Οι αφηγήτριες ήταν όλες γυναίκες που «πήραν από το χέρι τα παιδιά» και τα ταξίδεψαν στις σελίδες της Φαντασίας, μέσα από την ανάγνωση δεκάδων παραμυθιών. Οι πιτσιρικάδες που συμμετείχαν (εναλλάσσονταν) με την παρουσίασή τους εμπλούτισαν αυτό το πρωτότυπο δρώμενο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν τα πρόσωπα τους, να φτιάξουν δημιουργίες με μπαλόνια και να ζωγραφίσουν, εμπνεόμενα από τα παραμύθια που άκουσαν ή και στιγμιότυπα ζωής.

Με ανακοίνωσή της, η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών - μέλος της ΟΓΕ, σημειώνει ότι οι διοργανωτές με αυτήν την πρωτοβουλία προσπάθησαν να ενδυναμώσουν την πίστη του παιδιού στο αδύνατο και να ενισχύσουν τη φαντασία της υλοποίησης. «Ο κόσμος που παραδίδουμε στα παιδιά μας έχει πολύ γκρίζο. Ας τους μάθουμε τουλάχιστον να δημιουργούν χρώματα, να αγωνίζονται με πυγμή να νικήσουν τους σύγχρονους δράκους που θέλουν το παιδί υπάκουο ανθρωπάκι, καλό εργάτη και παθητικό δέκτη. Το παραμύθι έχει τη δύναμη να μιλήσει στα παιδιά και για τις πιο σκληρές πραγματικότητες, ακόμη και για το πώς αυτές θα ανατραπούν», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ