Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΤΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ σε ριζοσπαστική κατεύθυνση

Σε ραδιοφωνικό σταθμό παραχώρησε συνέντευξη χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, την οποία δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης»

  • Εμείς δε λέμε σκέτη αποδέσμευση από την ΕΕ ή από το ευρώ και η οικονομία της χώρας να είναι καπιταλιστική, να έχουν την εξουσία οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Ο στόχος της αποδέσμευσης πρέπει να συνδυαστεί με μια λαϊκή διακυβέρνηση, όπου ο λαός, η εργατική τάξη, θα είναι στην εξουσία.
  • Αν συμφωνήσουμε ότι το πρόβλημά μας είναι το καπιταλιστικό σύστημα, τότε πρέπει να υπάρχει μια εναλλακτική διέξοδος, ριζικά διαφορετική από τη σημερινή. Απαιτείται νέα κοινωνική οργάνωση που δεν είναι απλά όραμα, πρέπει να γίνει ζήτημα πάλης του εργατικού κινήματος. Να το παλεύει ο λαός με κάθε τρόπο. Στις εκλογές να ενισχύεις το κόμμα που προβάλλει αυτήν την προοπτική. Στα σωματεία να αλλάζεις τους συσχετισμούς και να εκλέγεις αυτούς που μπορούν να σε εκπροσωπήσουν και να διεκδικήσουν, να συμβάλλουν στο να ανοίξει ο δρόμος. Στις κινητοποιήσεις, τους αγώνες, να συμμετέχεις ενεργά για να φτιάξεις τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία.
  • Είμαστε μπροστά στα καθημερινά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο λαός μας, με τα στελέχη, τα μέλη μας που δουλεύουν σε σωματεία, σε συλλόγους, σε άλλους χώρους και βέβαια στη Βουλή με προτάσεις νόμου.

ΣΕΛ.  4   -   6

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ