Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ευθύνη των εργατών να αλλάξει ρότα το ΕΚ Ιωαννίνων

Συνέδριο παρωδία επιδίωξε να οργανώσει η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Με τη συνδρομή των αντιπροσώπων της ΔΑΚΕ και της νεοεμφανιζόμενης παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ επέβαλλαν πραξικοπηματικά να γίνει η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής στην αρχή της διαδικασίας, πριν από τη συζήτηση και τον απολογισμό. Τελικά, μετά την εκλογή εφορευτικής στην αίθουσα έμειναν μόνο οι αντιπρόσωποι που εκλέχθηκαν με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ και λίγοι ακόμη αντιπρόσωποι. Ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός καταψηφίστηκε.

Ολες αυτές τις μέρες, η πλειοψηφία του ΕΚΙ προσπαθεί να διασφαλίσει ότι δεν θα ανατραπούν οι συσχετισμοί στο επικείμενο συνέδριο. Με απειλές και εκβιασμούς προσπαθεί να αποσπάσει την ψήφο των αντιπροσώπων. Οπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, στο στόχο αυτό συμβάλουν και ίδιοι οι εργοδότες με τρομοκρατία, αλλά και διάφοροι μηχανισμοί εξαγοράς που έχουν στηθεί στην Τοπική Διοίκηση.

Οι ταξικές δυνάμεις, οι αντιπρόσωποι των σωματείων που εκλέχτηκαν με το ΠΑΜΕ, μπορούν και έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον αρνητικό συσχετισμό. Σ' αυτή την προοπτική, η ψήφος στο ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ και συγκροτείται από αγωνιστές εργάτες και εργάτριες, άνεργους και απολυμένους, είναι όπλο για κάθε εργάτη, ενάντια στη σαπίλα και τη βαρβαρότητα. Η ενίσχυση αυτού του ψηφοδελτίου είναι βήμα για να οργανωθεί ακόμη καλύτερα η εργατική λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση στη λυσσαλέα επίθεση του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ