Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε ρότα κινητοποιήσεων οι ναυτεργάτες

Σε σύσκεψη στην ΠΕΜΕΝ καλούν σήμερα τα ταξικά σωματεία

Πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών αναλαμβάνουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με τίτλο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις», που έχει τεθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας σε δημόσια διαβούλευση, δεν αφήνει περιθώρια επανάπαυσης. Προωθεί την κατάργηση των ΣΣΕ, των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει, αυξάνει τους κινδύνους για τη ζωή και την ασφάλεια στη θάλασσα και όπως προβλέπεται στο άρθρο 26 περί «πλοίου ασφαλείας», καταργεί το δικαίωμα των ναυτεργατών στην απεργία.

Σήμερα Τετάρτη, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία διοργανώνουν ευρεία σύσκεψη στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ. Χτες, μετά από το αίτημα των τριών σωματείων, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, η οποία αποφάσισε την αποστολή εξωδίκου στις εφοπλιστικές ενώσεις και στην κυβέρνηση, προειδοποιώντας με απεργιακές κινητοποιήσεις. Στην ανακοίνωσή τους, τα ταξικά σωματεία σημειώνουν, μεταξύ άλλων: «Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές, να κλιμακώσουμε τη δράση μας, να μην υποκύψουμε στα "εργασιακά γκέτο", να βγούμε στην αντεπίθεση με οργάνωση - συσπείρωση και αγώνα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου».

  • Την Παρασκευή, στις 10 το πρωί, η ΠΝΟ θα έχει συνάντηση με τον γγ της ΠΣΟ, Γ. Μαυρίκο, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ