Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοβουλίες αγώνα και αλληλεγγύης από την ΠΑΣΕΒΕ

Συγκροτεί δίκτυο νομικής υποστήριξης για συναδέλφους που απειλούνται με διώξεις και κατασχέσεις

Προειδοποίηση προς τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βρίσκονται μπροστά σε διώξεις και κατασχέσεις λόγω χρεών προς την εφορία, τον ΟΑΕΕ κ.α., να μην τρέφουν αυταπάτες σχετικά με τις επιδιώξεις όσων εμφανίζονται ως «σωτήρες» και στήνουν δίκτυα νομικής «υποστήριξης», απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ. Παράλληλα, επισημαίνει ότι δίπλα σε αυτόν που «τον κυνηγάει το ασφαλιστικό ταμείο, όταν του έρχονται τα τρομοκρατικά σημειώματα, όταν η ΔΕΗ του κόβει το ρεύμα», θα σταθεί και θα τον υπερασπιστεί «το σωματείο του, οι συνάδελφοί του, το οργανωμένο αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα, η γειτονιά του, με κάθε τρόπο και πάση θυσία».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΣΕΒΕ συγκροτεί δίκτυο νομικής υποστήριξης προς αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που αδυνατούν οικονομικά να απευθυνθούν σε δικηγόρους, με στόχο όχι την υποκατάσταση της συνδικαλιστικής - μαζικής δράσης, αλλά τη στήριξή της. Η πρωτοβουλία στηρίζεται στην έμπρακτη αλληλεγγύη των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ υπογραμμίζει: «Ορισμένοι (δικηγόροι, οικονομολόγοι, "συνδικαλιστές") εμφανίζονται και στήνουν ολόκληρα δίκτυα, ισχυριζόμενοι ότι μόνο αν ο καθένας μόνος του ή και κατά ομάδες χρησιμοποιήσουμε διάφορα νομικά μέσα θα αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα. Προειδοποιούμε τους συναδέλφους που σκέφτονται να απευθυνθούν σε αυτούς, να μην τρέφουν αυταπάτες. Η αντιμετώπιση των καυτών προβλημάτων δεν είναι θέμα διαδικαστικό και νομικό. Εξάλλου, με τη σφραγίδα της νομιμότητας έχουν έρθει όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Ποιος είναι λοιπόν ο στόχος τους; Δεν είναι αφελείς. Θέλουν είτε να αποκομίσουν κέρδος, είτε να αποκοιμίσουν τους συναδέλφους για να μην αγωνίζονται και να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση, είτε να καλλιεργήσουν την αναμονή κάποιου νέου "σωτήρα", είτε να φτιάξουν πολιτική "πελατεία"».

Η ΠΑΣΕΒΕ επισημαίνει ακόμη ότι κάποιοι από αυτούς «επικαλούνται και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια προσπαθώντας να βάλουν έτσι την Ευρωπαϊκή Ενωση σε ρόλο ανώτατου κριτή, κρύβοντας ότι όλες οι αντιλαϊκές ρυθμίσεις είναι δικιά τους γραμμή». Και καταλήγει: «Το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα δεν αποκλείει και τη νομική υποστήριξη των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Γι' αυτό και παίρνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες νομικής βοήθειας προς τους συναδέλφους, μέσα από τα σωματεία μας και την ΠΑΣΕΒΕ. Η άποψη ότι δεν χρειάζονται αγώνες, ότι έξω από το οργανωμένο αγωνιστικό κίνημα, μπορούμε να "βρούμε το δίκιο μας" στα δικαστήρια είναι επικίνδυνη, επιζήμια και πρέπει να αποκρουστεί άμεσα από το συνδικαλιστικό κίνημα και όλους τους συναδέλφους. Δυναμώνουμε τον αγώνα - δυναμώνουμε την αλληλεγγύη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ