Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Κινητοποιήσεις για τα οξυμένα ζητήματα της Υγείας

Στο απροχώρητο για τα λαϊκά στρώματα η κατάσταση που έχει διαμορφώσει η στρατηγική κυβέρνησης - ΕΕ

Από την κινητοποίηση των συνταξιούχων ΙΚΑ στη Νέα Ιωνία
Από την κινητοποίηση των συνταξιούχων ΙΚΑ στη Νέα Ιωνία
Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ στην Ηλιούπολη έκαναν χτες το πρωί το Σωματείο Συνταξιούχων Ηλιούπολης - Δάφνης - Υμηττού, η Επιτροπή Ανέργων και η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε εξόρμηση στο προσωπικό και στους ασθενείς, στους οποίους απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 6 Νοέμβρη. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τη διευθύντρια του ΕΟΠΥΥ και τον διευθυντή του ΙΚΑ, στους οποίους κατέθεσαν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Οπως ενημερώθηκαν από τη διευθύντρια του ΕΟΠΥΥ, το Ακτινολογικό έχει πάψει να λειτουργεί. Η αντιπροσωπεία υπογράμμισε την ανησυχία των φορέων για το μέλλον του Οργανισμού και για το κλείσιμο μονάδων που μεθοδεύει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της ΠΦΥ. Το αίτημα για τη θεώρηση των βιβλιαρίων των ανέργων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, προέβαλε η αντιπροσωπεία στο διευθυντή του ΙΚΑ, ο οποίος όμως αντιμετώπισε, όπως καταγγέλλει, με απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο το αίτημα και παρέπεμψε στην Πρόνοια και στις ΜΚΟ!

Κινητοποίηση πραγματοποίησε και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, με αφορμή την έλλειψη προσωπικού, που προκαλεί πολύμηνες καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων και καθημερινή ταλαιπωρία ακόμα και για μια απλή ανανέωση βιβλιαρίου. Οι συνταξιούχοι επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Διεύθυνση του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας και πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης. Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Παναγιώτης Σοφός ενώ την αλληλεγγύη τους προς τον αγώνα των συνταξιούχων εξέφρασε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ.

Συγκέντρωση - συναυλία για την Υγεία διοργανώνουν σήμερα στην Ελευσίνα τα Σωματεία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Ασπροπύργου και οι Σύλλογοι Γυναικών Ελευσίνας και Ασπροπύργου. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας. Η Επιτροπή Αγώνα «Θριασίου» Νοσοκομείου του ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Λαού στις 6 μ.μ.

Επίσης σήμερα, θα γίνει συγκέντρωση στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Κάτω Χαλάνδρι από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Χαλανδρίου, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Χίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ