Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ποιος ωφελείται;

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σημαίνει:

  • Για τους εμποροϋπάληλλους, δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα, περιορισμό του ελεύθερου χρόνου, κατάργηση της σταθερής μέρας ανάπαυσης. Η διευθέτηση του ωραρίου εργασίας μέσα σε ένα τεράστιο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, εξαπλώνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Θα αυξηθεί η ανεργία, όπως έγινε και μετά την απελευθέρωση του ωραρίου που προηγήθηκε. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν, θα είναι πολύ λιγότερες από αυτές που θα χαθούν, καθώς θα βάλουν λουκέτο καταστήματα που δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο νέο ωράριο, ενώ οι νέες ανάγκες θα καλυφθούν και με εντατικοποίηση της εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού.
  • Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρέμποροι δε θα ωφεληθούν. Γιατί αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε το λειτουργικό κόστος της ημέρας να καλύψουν, ούτε να αντέξουν τη συνεχή επταήμερη βιολογική και ψυχική καταπόνηση. Οι αιτίες που κλείνουν τα μικρά καταστήματα δεν είναι η έλλειψη ωρών και ημερών δουλειάς, τα μικρά καταστήματα τα κλείνει η κυριαρχία των μονοπωλίων, τα κλείνει η φτώχεια των εργαζομένων που εξαπλώνεται, η βαριά φορολογία και τα χαράτσια που έχουν επιβληθεί στο λαό.
  • Κερδισμένα θα βγουν τα μονοπώλια. Κάνοντας χρήση όλων των αντεργατικών νόμων, θα ενισχυθούν στον ανταγωνισμό με τους μικρούς και θα συγκεντρώνουν όλο τον τζίρο.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ