Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Μια μεγάλη μουσική παρέα στη Λαϊκή Σκηνή

Η Σουζάνα κι Ελένη Βουγιουκλή άνοιξαν το πρόγραμμα της Λαϊκής Σκηνής
Η Σουζάνα κι Ελένη Βουγιουκλή άνοιξαν το πρόγραμμα της Λαϊκής Σκηνής
Με ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά σε όλες τις διαλέκτους, συμπεριλαμβανομένων των ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας, τραγούδια των Βαλκανίων, πορτογαλέζικα fado, ναπολιτάνικα, ισπανόφωνα, τραγούδια της Ανατολίας, τσιγγάνικα, αμερικάνικο μπλουζ, σεφαραδίτικα άνοιξε η αυλαία στο Λαϊκό Στέκι από την Ελένη και την Σουζάνα Βουγιουκλή. Με μουσικές από όλο τον κόσμο, αλλά και με τραγούδια από τον καινούριο τους δίσκο «To be safe», μουσικές και τραγούδια γραμμένα από τις ίδιες, δωρικά και τραχιά blues, ρεμπέτικα και μυστηριακά Balkan φωνητικά... πρόσφεραν μια σπονδή στην παγκόσμια πεντατονία! Μαζί τους επί σκηνής οι μουσικοί, ο Αλέξης Αποστολάκης στα τύμπανα και Χρήστος Τσαπράζης στο κοντραμπάσο.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την εκστατική ταραντέλα των encardia και ένα γιορτινό ταξίδι από τα παράλια της Νότιας Ιταλίας μέχρι τα βουνά της Ηπείρου και των Βαλκανίων μέσα από τα τραγούδια και τους χορούς. Η ιδιότυπη και απόλυτα ελκυστική αυτή μουσική κολεκτίβα μάς ταξίδεψε μουσικά στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις όμορφες περιοχές του Salento και σ' όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμη Γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους.

Στη συνέχεια, ο εξαίρετος λυράρης και ερμηνευτής Βασίλης Σκουλάς, στο κατώφλι 50 χρόνων συνεχούς και λαμπρής πορείας, παρουσίασε στο Λαϊκό Στέκι, ένα πρόγραμμα βασισμένο στο πολύχρονο και πολυποίκιλο ρεπερτόριο του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ