Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Νέα αιματηρή επίθεση συγκλόνισε την ιρακινή πρωτεύουσα, στην περιοχή Κάσρα, χτες, με στόχο, και πάλι, ένα σιιτικό τέμενος. Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 37 νεκρούς και περισσότερους από 30 τραυματίες.

ΣΑΝΑ'Α.-- Στη μετατροπή της Υεμένης σε ομόσπονδο κράτος συμφώνησαν επί της αρχής, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αμπού Μπακρ αλ Κούρι, όλοι οι εμπλεκόμενοι στις συζητήσεις εθνικής συμφιλίωσης. Δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη από πόσα τμήματα θα αποτελείται η ομοσπονδία, ποια θα είναι αυτά και με τι δικαιώματα. Είναι γνωστό ότι ο νότος πιέζει για αυτονόμηση θίγοντας και το ενδεχόμενο ανεξαρτησίας.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών στην πόλη Βεγγάζη χωρίς να προκαλέσει θύματα, ενώ ώρες νωρίτερα η αστυνομία είχε απενεργοποίηση βόμβα έξω από το υπουργείο Εξωτερικών στην Τρίπολη. Ο Λίβυος πρωθυπουργός Αλί Ζεϊντάν καταδίκασε τις ενέργειες, χαρακτηρίζοντάς τες «μήνυμα τρομοκρατίας» και υπενθυμίζοντας ότι έλαβαν χώρα στην πρώτη επέτειο από την αιματηρή επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη όπου σκοτώθηκαν τέσσερις Αμερικανοί διπλωμάτες, συμπεριλαμβανομένου του πρέσβη.

ΤΟΚΙΟ.-- Νέα αιφνιδιαστική κατά 15% αύξηση της ραδιενέργειας σε υπόγεια ύδατα που βρίσκονται σε δεξαμενές του κατεστραμμένου πυρηνικού συγκροτήματος στη Φουκουσίμα ανακοίνωσαν χτες πως διαπίστωσαν εκπρόσωποι της ενεργειακής εταιρείας «ΤΕPCO».

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Τεράστιο υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα που θα μπορούσε να ξεδιψάσει όλη την Κένυα για τουλάχιστον 70 χρόνια ανακάλυψαν χτες στην επιφανειακά άνυδρη βόρεια περιοχή Τουρκάνα.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Χιλιάδες Πολωνοί εργαζόμενοι διαδήλωσαν χτες στο κέντρο της Βαρσοβίας παρά την καταρρακτώδη βροχή, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού συστήματος και διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις.

ΜΠΑΝΓΚΙ.-- Πάνω από 100 νεκρούς προκάλεσαν οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του σφετεριστή Προέδρου της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Μισέλ Τζοτόντια και στους υποστηρικτές του ανατραπέντος Προέδρου Φρανσουά Μποζιζέ στην περιοχή Μποσανγκόα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, στην αρχή της βδομάδας, αναφέρει νεότερος απολογισμός τοπικών αξιωματούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ