Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Μεγάλα Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα

Αύριο, Παρασκευή, γίνονται μια σειρά κεντρικές φεστιβαλικές εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά:

Πάτρα

Στο χώρο του ΤΕΙ, στις 7 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία του Δημήτρη Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 21.30. Ακόμα: Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με θέμα «Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι: από το 1922 έως σήμερα». Θεατρικό δρώμενο «Το "στριπτίζ" του χρυσαυγίτη...». Παιχνίδι γνώσεων για τα ναρκωτικά. Χορευτικά από τις ομάδες μαθητών του Δήμου Πατρών, τον Παμμικρασιατικό, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεάπολης Ζαρουχλέικων (Χοροδιδάσκαλοι: Νίκος και Βασιλική Κοτσόκολου). Επίδειξη πολεμικών τεχνών. Θέατρο σκιών. Συζήτηση με θέμα «Πώς διδάσκεται η Ιστορία στις Παιδαγωγικές σχολές». Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Λένιν για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση» από την Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα. Συναυλία με τους Ν. Πορτοκάλογλου - Φ. Πλιάτσικα. Λαϊκό γλέντι με τον Αγάθωνα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και το Σάββατο.

Ηράκλειο

Στο Κομμένο Μπεντένι, στις 7.30 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Θεατρική παράσταση «Η σονάτα του σεληνόφωτος». Αφιέρωμα «Από τους πολέμους των εκμεταλλευτών, στην κατάργηση της εκμετάλλευσης». Συναυλία με την «Αλλη Μπάντα». Λαϊκό γλέντι με τους Γιάννη Παξιμαδάκη, Γιώργο Σταυράκη, Παναγιώτα Ζαφειροπούλου. Ομαδικό παιχνίδι ερωτήσεων με θέμα «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον...». Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα και με τους «Θέα προς τα μέσα», «Groove Therapy». Παιχνίδια, ζωγραφική, κατασκευές και αφήγηση παραμυθιού.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και το Σάββατο, οπότε και θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Λάρισα

Στην Κοίτη του Πηνειού στις 7 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Αντιφασιστική συναυλία από τους «KollekivA». «45 χρόνια ΚΝΕ» μουσικοθεατρικό αφιέρωμα σε ενορχήστρωση Δημήτρη Φωτιάδη. Γλέντι από το συγκρότημα του Γιώργου Σαρρή. Συζήτηση με θέμα «Μας ετοιμάζουν το σχολείο της αμορφωσιάς, συζητάμε για το σχολείο των αναγκών μας», με την Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και την Λίζα Τσιμπλίδου, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Συζήτηση με θέμα «Για τη Σοσιαλιστική Κοινωνία που καταργεί τη μισθωτή σκλαβιά και την ανεργία, αξίζει να παλέψεις», με τον Χρήστο Κουβέλα, γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Εργαζομένων της ΚΝΕ. Συναυλία από τα μαθητικά hip-hop σχήματα. Επίδειξη parkour από ομάδα μαθητών. Συναυλία με τους DJRico (ΝΕΒΜΑ), Μέγα. Graffiti. Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού για μαθητές γυμνασίου και για παιδιά. Χειροτεχνίες. Κουκλοθέατρο.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο, οπότε και θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Βόλος

Στο πάρκο «Ρήγα Φεραίου», στις 7 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα. Συζήτηση με μετανάστες Ελληνες μέσω Skype. Θεατρικό δρώμενο της ΚΝΕ με τίτλο «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι». Συναυλία με τους Φώτη Ανδρικόπουλο, Δημήτρη Καρρά και Αντίπερα Οχθη. Μουσικοθεατρική παραγωγή με τίτλο «Θολοί καιροί πρόσεξε εργάτη...». Λαϊκό γλέντι από τοπικό μουσικό σχήμα. Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού. Grafitti. Χειροτεχνίες. Κουκλοθέατρο. Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού.

Γιάννενα

Στο πάρκο Λιθαρίτσια, στις 7 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία του Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Μουσικοαφηγηματική αναδρομή στους εργατικούς αγώνες στα Γιάννενα. Παιχνίδι ενάντια στα ναρκωτικά με τίτλο «Μη φυτεύεις το μυαλό και τη ζωή σου». Συναυλίες με μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα. Συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο και Ρίτα Αντωνοπούλου. Παραδοσιακό γλέντι, στο κλαρίνο ο Βασίλης Παπαγεωργίου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και το Σάββατο.

Αγρίνιο

Στο δημοτικό πάρκο, στις 8 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στα 45 χρόνια της ΚΝΕ με τίτλο «...Ενας δεν είμαι μα χιλιάδες και όχι μονάχα οι ζωντανοί». Παραδοσιακοί χοροί από το εφηβικό τμήμα του Λαογραφικού Ομίλου «ΓΕΑ». Συναυλία με τα Υπόγεια Ρεύματα. Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα «Εκτός Ελέγχου» και «Rest n' shield».

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και το Σάββατο, οπότε και θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χαλκίδα

Στο Πάρκο Βούρκου, στις 8 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συζήτηση με θέμα «Διαδίκτυο: Μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή χειραγώγησης;». Αγώνες σκακιού. Δραστηριότητες για παιδιά. Συναυλία με τους Wide Awake. Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Το πρωί θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και το Σάββατο, οπότε και θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Λιβαδειά

Στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ από τη Θεατρική Ομάδα και το Μουσικό Συγκρότημα της ΚΝΕ. Μουσικό πρόγραμμα, από μαθητικό συγκρότημα της πόλης. Χαιρετισμό από τον Γιώργο Κοτρόγιαννο, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΣ της ΚΝΕ. Ομιλία από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Λαμία

Στην πλατεία Πάρκου, στις 7 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Θεατρικό από μαθητές. Συζήτηση για τις εξελίξεις στην Παιδεία. Μουσικό αφιέρωμα στη στρατευμένη ποίηση από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Χαιρετισμό από την Δώρα Λάππα, γραμματέα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φθιώτιδας της ΚΝΕ. Ομιλία από τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Λαϊκό γλέντι από τοπικό συγκρότημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ