Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
«Η γροθιά έχει τη δύναμη»

Εντείνονται οι προετοιμασίες για το 3ο πολιτικό - πολιτιστικό φεστιβάλ για Ελληνες και μετανάστες, που οργανώνει η ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ

Με εντατικούς ρυθμούς «οργώνοντας» χώρους δουλειάς και εργατογειτονιές κυρίως εκεί που βρίσκονται μετανάστες με τις οικογένειές τους, οι δυνάμεις της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ προετοιμάζουν το 3ο Πολιτικό - Πολιτιστικό Φεστιβάλ για Ελληνες και Μετανάστες Εργάτες που θα γίνει το Σάββατο, 7 Σεπτέμβρη, στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία του Ρέντη. Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι: «Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών το αίμα. Σε όλη την Ελλάδα και την Μανωλάδα». Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμα δρώμενο στηριγμένο στο έργο του Καβάφη: «Την κάθοδο των βαρβάρων», το οποίο θα παρουσιαστεί από το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών. Χορευτικά Συγκροτήματα, τραγούδια αφιερωμένα στη μετανάστευση και λαϊκό γλέντι.

Ο Μοχαμάντ Αρί 45 ετών από το Πακιστάν είναι μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, συσπειρώνεται στις γραμμές του ΠΑΜΕ. Είναι στην Ελλάδα εδώ και 12 χρόνια. Πριν από ένα χρόνο απολύθηκε από το εργοστάσιο ΕΛΣΑ και τώρα προσπαθεί να ζήσει με μεροκάματα από εδώ και από εκεί και στη λαχαναγορά. Μιλώντας ο ίδιος στο «Ρ» ανέφερε:

«Σήμερα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και για Ελληνες και για μας τους μετανάστες εργαζόμενους. Δεν υπάρχει δουλειά, χτυπάνε δικαιώματα. Η κρίση δεν ξεχωρίζει τους εργάτες. Πήραν τα λεφτά μας, τον κόπο μας, αυτά που δουλεύαμε, τα αφεντικά. Οι μετανάστες έχουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία, το φόβο, το ρατσισμό, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Πριν από ένα χρόνο απολύθηκα από το εργοστάσιο της ΕΛΣΑ. Εκεί δούλευα δυόμισι χρόνια. Ενας εργοδηγός που έλεγε ότι ήταν της Χρυσής Αυγής μού επιτέθηκε λέγοντάς μου ότι θα με σφάξει. Ο προϊστάμενος έδιωξε εμένα. Πριν από 7 μήνες ένας συμπατριώτης συνελήφθηκε από την αστυνομία στο αεροδρόμιο, όταν προσπαθούσε να ξαναγυρίσει στην πατρίδα. Είναι ακόμα στη φυλακή και άλλοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι μετανάστες για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά δεν πρέπει να είμαστε μόνοι μας. Το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία όπως το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά που είμαι μέλος είναι στηρίγματά μας. Προσπαθώ στο Φεστιβάλ το Σάββατο να έρθουν πολλοί συμπατριώτες μου. Σε όλους μιλάω και λέω ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν στα σωματεία τους. Δεν μπορεί να σου κόβουν το μεροκάματο, το ρεύμα και να μην κάνεις τίποτα. Να είσαι στον καναπέ. Ολοι οι εργάτες Ελληνες και μετανάστες πρέπει να είναι ενωμένοι. Πρέπει να βγουν στο δρόμο. Αλλο είναι ένα δάχτυλο και άλλο η γροθιά. Η γροθιά έχει τη δύναμη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυροί δεσμοί και με τους μετανάστες εργάτες(2018-06-28 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στη ρατσιστική βία(2012-08-25 00:00:00.0)
Καταδικάζουν τις εγκληματικές ενέργειες(2011-05-18 00:00:00.0)
Αγοραία αντίληψη, καλλιτεχνική υποβάθμιση(2009-04-24 00:00:00.0)
Μαζί στη μάχη ενάντια στο κεφάλαιο(2003-05-02 00:00:00.0)
Δικαίωση μεν της Λυρικής, αλλά...(1999-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ