Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΚΕΔΕ
Συζήτησαν για παιδικούς σταθμούς και «κινητικότητα»

Το ζήτημα του αριθμού των θέσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ αλλά και το θέμα της λεγόμενης κινητικότητας στους δήμους, αποτέλεσαν τα δύο βασικά θέματα της συνάντησης που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, και το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος.

Για τους παιδικούς σταθμούς, ο υπουργός είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να αυξηθεί το ύψος των κονδυλίων, ώστε να αυξηθεί και ο αριθμός των θέσεων, την ίδια στιγμή που ήδη έχουν αποκλειστεί από το πρόγραμμα δεκάδες χιλιάδες παιδιά, εξαιτίας της απαράδεκτης μοριοδότησης που ισχύει. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, δηλώνει πως η ΚΕΔΕ θα εξετάσει τις προτάσεις του υπουργείου με στόχο, όπως είπε, «να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς». Κι αυτό ενώ οι ίδιοι οι δήμαρχοι έχουν προτείνει στην κυβέρνηση να «τρέξουν» την αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών στους δήμους που θα οδηγήσει σε απολύσεις προσωπικού και άρα και κλείσιμο παιδικών σταθμών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το ζήτημα της κινητικότητας, η ΚΕΔΕ κατέθεσε πρόταση για εφαρμογή του θεσμού σε διαδημοτικό και ενδοδημοτικό επίπεδο, ανάμεσα, δηλαδή, στους δήμους που έχουν πλεονάζον προσωπικό και σε αυτούς που έχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Σύμφωνα με τον κ. Ασκούνη, η ΚΕΔΕ έχει στείλει επιστολή στους δήμους για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών. Από την πλευρά του, ο υπουργός επισήμανε ότι το υπουργείο είναι σύμφωνο με αυτήν τη μορφή της κινητικότητας, προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να γίνει η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο να δημιουργηθούν καλύτερες υπηρεσίες για τον πολίτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ