Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Αποθήκες ασθενών»...

Ο εμπαιγμός του υπουργείου Υγείας για βελτίωση των υπηρεσιών μετά την κατάργηση των 8 δημόσιων νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν είναι απλά προκλητικός, είναι κυνικός έως μακάβριος.

Είναι ενδεικτικό πως το Σάββατο εφημέρευε η «Πολυκλινική» στο κέντρο της Αθήνας, η οποία είναι ένα από τα 8 νοσοκομεία που θα καταργηθούν. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους εκείνη τη μέρα υπήρχαν τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς και μια περιεσφιγμένη κήλη. Είναι παθολογικά, καρδιολογικά και χειρουργικά περιστατικά. Οταν θα «λειτουργεί» χωρίς αναισθησιολόγο, χειρουργό και αιμοδοσία - όπως προβλέπεται μετά την κατάργηση - τέτοια περιστατικά θα κινδυνεύουν, αφού θα πρέπει να μεταφερθούν αλλού σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Σχεδιάζει, για παράδειγμα, το υπουργείο Υγείας να παραμείνει στην «Πολυκλινική» μια καρδιολογική μονάδα, ενώ όλες οι παραπάνω ειδικότητες και άλλες βασικές θα έχουν μεταφερθεί αλλού. Ποιος θα διασωληνώσει ασθενή, αν χρειαστεί, αφού δε θα υπάρχει αναισθησιολόγος; Τι θα γίνει σε περίπτωση μιας γαστρορραγίας, αφού δε θα υπάρχει γαστρεντερολόγος; Αντίστοιχες «μεταρρυθμίσεις» προβλέπονται και για άλλα υπό κατάργηση νοσοκομεία, όπως το «Αγία Βαρβάρα».

Πού το πάει η κυβέρνηση; Να δημιουργήσει μια δομή υγείας «αποθήκη ασθενών» για τους εξαθλιωμένους, τους άπορους και τους ανασφάλιστους; 'Η μήπως σχεδιάζει να κλείσει αργότερα και τα εναπομείναντα τμήματα των υπό κατάργηση νοσοκομείων μια και θα «διαπιστώσει» ότι δε θα μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ