Τρίτη 11 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Επιμένει για δικές της δυνάμεις στα Γκολάν

ΜΟΣΧΑ.--

Από την περασμένη Παρασκευή (7/06) ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακίνησε το ζήτημα της αποστολής ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στα Υψώματα του Γκολάν, σε αντικατάσταση των αυστριακών στρατευμάτων, που ανακοίνωσαν πως αποσύρονται από τη ζώνη αυτή για λόγους ασφαλείας. Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, δήλωσε πως η χώρα του προτίθεται να αποστείλει 300 Ρώσους «κυανόκρανους» στα Υψώματα του Γκολάν.

Ωστόσο, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο επίσημος εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Μάρτιν Νεσίρκι, δήλωσε πως η εντολή των ειρηνευτικών δυνάμεων στη ζώνη διαχωρισμού μεταξύ Συρίας και Ισραήλ στα Υψώματα του Γκολάν δεν επιτρέπει στη Ρωσία να αποστείλει ειρηνευτικές δυνάμεις της στην περιοχή αυτή. Οπως υποστήριξε, «η συμφωνία για το διαχωρισμό και το πρωτόκολλο μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ δεν επιτρέπουν στις χώρες που είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να συμμετάσχουν στην αποστολή παρατήρησης του ΟΗΕ για το διαχωρισμό».

Από τη μεριά της, η Μόσχα θεωρεί, πως οι περιορισμοί που τέθηκαν πριν από δεκαετίες για τη χρήση στα Υψώματα του Γκολάν της ειρηνευτικής δύναμης των χωρών που είναι μόνιμα μέλη του ΟΗΕ, είναι απαρχαιωμένοι.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ