Παρασκευή 17 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Διπλωματικών επαφών συνέχεια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΜΟΣΧΑ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Με ικανοποίηση υποδέχτηκαν οι Σύροι αντικαθεστωτικοί και οι υποστηρικτές τους την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αργά το βράδυ της Τετάρτης, η οποία επιρρίπτει την ευθύνη της κλιμάκωσης της βίας στη συριακή ηγεσία και χαρακτηρίζει την «Εθνική Συριακή Συμμαχία» αξιόπιστο συνομιλητή, που μπορεί να παίξει ρόλο στη μεταβατική πολιτική διαδικασία. Η Μόσχα, από την άλλη, δε συμμερίζεται την άποψη αυτή και εκτίμησε ότι η απόφαση είναι «μεροληπτική» και ότι υποσκάπτει την αμερικανο-ρωσική απόφαση για προώθηση μεταβατικής πολιτικής λύσης και διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης για τις εξελίξεις στη Συρία.

Σήμερα, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν, θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρωσία και θα συζητήσουν και για την κατάσταση στη Συρία. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντ. Κάμερον, από την πλευρά του, είχε σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και υποστήριξε ότι είναι «άμεση αναγκαιότητα η προώθηση πολιτικής μεταβατικής λύσης». Ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρ. Ολάντ, από την πλευρά του, υποστήριξε πως θα κάνει ό,τι μπορεί «προκειμένου να πεισθεί και η Μόσχα ότι η αποχώρηση Ασαντ από την εξουσία είναι και προς το δικό της συμφέρον».

Στο μεταξύ, νέα ανατριχιαστικά βίντεο αναρτήθηκαν χτες στο διαδίκτυο, όπου καταγράφουν δύο περιπτώσεις εκτελέσεων στρατιωτών. Στο ένα εκτελούνται 11 στρατιώτες από μαχητές του ισλαμιστικού «Μετώπου αλ Νούσρα» και στο δεύτερο εκτελούνται τρεις στρατιώτες πιθανότατα στην πόλη Ράκα. Παράλληλα, ο ανταποκριτής του ΒΒC, Ιαν Πάνελ, υποστηρίζει ότι επισκέφτηκε την πόλη Σαρακέμπ κοντά στο Χαλέπι και συνέλεξε μαρτυρίες κατοίκων και γιατρών για συμπτώματα που δείχνουν ότι πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ