Τετάρτη 15 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Την Κυριακή η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Από τον Τύμβο του Μαραθώνα μέχρι την πρεσβεία του Ισραήλ. Πλούσιο πρόγραμμα ανακοίνωσε χτες και η ΕΔΥΕΘ

Ειρηνοδρόμοι στην κεφαλή της περσινής Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης
Ειρηνοδρόμοι στην κεφαλή της περσινής Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την 34η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) την Κυριακή 19 Μάη. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματίσει στις 7 το απόγευμα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ. Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή, απευθύνει μεταξύ άλλων η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας έχει ως εξής:

  • 8 π.μ. Τύμβος Μαραθώνα - τελετή έναρξης.
  • 8.30 π.μ. Εκκίνηση πορείας - κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Γρηγόρη Λαμπράκη.
  • 9.30 π.μ. Νέα Μάκρη: Στάση - εκδήλωση.
  • 12 μ. Διασταύρωση Ραφήνας: Στάση - εκδήλωση.
  • 1.30 μ.μ. Πικέρμι: Στάση - ξεκούραση.
  • 2.30 μ.μ. Παλλήνη: Στάση - ξεκούραση - εκδήλωση.
  • 3.30 μ.μ. Αναχώρηση από Παλλήνη.
  • 5.30 μ.μ. Αγία Παρασκευή: Στάση - εκδήλωση.
  • 6.30 μ.μ. Υπ. Εθνικής Αμυνας: Στάση 5'.
  • 7 μ.μ. Πρεσβεία Ισραήλ: Τερματισμός πορείας - ομιλία - παράσταση διαμαρτυρίας.
Στη Θεσσαλονίκη

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, με επίκεντρο τους βομβαρδισμούς στη Συρία και τις έκρυθμες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη. Οι εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν είναι:

  • Τρίτη 21 Μάη, στις 7 μ.μ., αντιπολεμική συγκέντρωση μπροστά στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο που βρίσκεται στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού και πορεία προς το κέντρο της πόλης.
  • Τετάρτη 22 Μάη, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ο Λαϊκός Δρόμος, σε συνεργασία με το ΜΑΣ και με τη συμμετοχή της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΙΘΑΚΗ». Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και θα τρέξουν μέχρι το μνημείο του Λαμπράκη. Εκεί θα γίνει η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.
  • Κυριακή 26 Μάη, στις 9.30 π.μ., από το Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά θα ξεκινήσει η πορεία ειρήνης. Με ενδιάμεση στάση στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.
  • Τετάρτη 29 Μάη, καλλιτεχνική εκδήλωση αφιερωμένη στον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Νίκο Νικηφορίδη και τους άλλους λαϊκούς αγωνιστές, μέσα από το ποιητικό έργο του Τάσου Λειβαδίτη. Θα συμμετέχουν ηθοποιοί της πόλης και μουσικό σχήμα με τον Κώστα Πρατσινάκη.
Σε άλλες πόλεις

-- Παγκρήτια κινητοποίηση διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, την Κυριακή 19/5, στην ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση στη Σούδα, με προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

-- Πορεία Ειρήνης διοργανώνει την Παρασκευή 17/5 η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας. Θα ξεκινήσει από το Μεζούρλο και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, με στάση στην 1η Στρατιά, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας διοργανώνει την Πέμπτη 16/5, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Γυναικών Ν. Καρδίτσας, παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Πέτρουλα, με τίτλο: «Που 'ναι η μάνα σου μωρή;». Την Παρασκευή 17 Μάη, πορεία ειρήνης.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων οργανώνει πορεία ειρήνης σήμερα Τετάρτη. Θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ., από την Αγία Μονή και θα καταλήξει στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Μαγνησίας οργανώνει πορεία ειρήνης την Κυριακή, 26/5. Θα ξεκινήσει το απόγευμα από την Ανακασιά και θα καταλήξει στην παραλία του Βόλου.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη, σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Πλυτά.

-- Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 68 χρόνων από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη διοργανώνουν στον Κορυδαλλό, σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ασύλου (Γρηγορίου Λαμπράκη απέναντι από το Δημαρχείο), η Επιτροπή Ειρήνης, το παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ