Σάββατο 11 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με τη βολική θεωρία των «άκρων»

«Το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας έχει δημοκρατικό περιεχόμενο. Λαμβάνει υπόψη του αυτό που σε όλες τις προηγμένες δημοκρατικές χώρες είναι κεκτημένο, ότι δηλαδή οποιαδήποτε έκφανση ρατσισμού είναι ποινικοποιημένη ενέργεια. Σε μια περίοδο όπου υπάρχει έξαρση ρατσιστικής βίας και άνοδος των άκρων, είναι επιβεβλημένη ενέργεια η αυστηροποίηση του νόμου. Η δημοκρατία, εκτός από ανοχή, έχει και κανόνες δικαίου τους οποίους όλοι οφείλουν να τηρούν και να σέβονται».

Στη βολική θεωρία των «άκρων» καταφεύγει και η ΔΗΜΑΡ για να «σπρώξει» ένα νομοσχέδιο με όχι αθώες στοχεύσεις. Και μόνο αυτή η αναφορά στην ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει ότι αλλού την πάνε τη δουλειά. Η ΔΗΜΑΡ ταυτίζεται με την προπαγάνδα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (σ.σ. Συμβούλιο Ευρώπης και Συμβούλιο Ευρωπαϊκής Ενωσης) που εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό. Δηλαδή, θεωρούν ίδιο πράγμα ένα γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού που είναι ο φασισμός που τσακίζει τους λαούς, με την απελευθερωτική πάλη των λαών από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Στην πραγματικότητα, η ΔΗΜΑΡ προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες σ' ένα σύστημα που χρειάζεται τους φασίστες και απεχθάνεται τους λαϊκούς αγώνες. Αλλωστε γνωρίζουν στην ΔΗΜΑΡ ότι φασιστικά εκτρώματα τύπου «Χρυσής Αυγής» δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ και πουθενά με νομοθετικές παρεμβάσεις. Εκκολάπτονται στη μήτρα του συστήματος που στηρίζει και υπηρετεί. Ανδρώνονται εκμεταλλευόμενα καταστάσεις που η πολιτική που η ΔΗΜΑΡ συνεφαρμόζει συμμετέχοντας στην κυβέρνηση δημιουργεί και αναπαράγει και με την ανοχή, αν όχι τη στήριξη, της ευρωένωσης θιασώτης της οποίας είναι. Δεν την είδαμε να ψελλίζει ούτε μισή κουβέντα διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι σε χώρες της ΕΕ αποδίδονται τιμές στους ναζί και στήνονται προς τιμήν τους μνημεία.

Μορφώματα με αναφορές στο φασισμό - ναζισμό που αποτελούν τη δύναμη κρούσης του καπιταλισμού εναντίον του πραγματικού του αντιπάλου, του εργατικού λαϊκού κινήματος, της πολιτικής του πρωτοπορίας, το ίδιο το κίνημα θα τα τσακίσει, τόσο πιο αποτελεσματικά όσο στοχεύει τη μήτρα μέσα στην οποία διαμορφώνονται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κι ο ίσκιος της μάντρας είναι σίδερο... Συνεχίζουμε(2021-10-07 00:00:00.0)
Ποινικοποιεί την άποψη(2014-08-22 00:00:00.0)
Θα το βρουν από το λαό(2013-09-25 00:00:00.0)
Οι καλλιτέχνες ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία(2012-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ