Σάββατο 11 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης

-- Παγκρήτια κινητοποίηση διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, την Κυριακή 19 Μάη, στην ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση στη Σούδα, με προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Δημ. Αγοράς Χανίων. Η φετινή κινητοποίηση είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια από τη δολοφονία, από το παρακράτος, του βουλευτή και πρώτου Μαραθωνοδρόμου, Γρ. Λαμπράκη. Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων «καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση που, για άλλη μια φορά, πιστή στις δεσμεύσεις στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, ετοιμάζεται να προσφέρει τις επιπλέον "διευκολύνσεις" που της ζητήθηκαν στη βάση της Σούδας». Καλεί το λαό να παλέψει για καμιά εμπλοκή της χώρας μας στο προετοιμαζόμενο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα στην περιοχή μας, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, καθώς και όλες οι άλλες ΝATOικές και ευρωενωσιακές βάσεις και στρατηγεία, να επιστρέψουν τώρα όλες οι ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.

-- Πορεία Ειρήνης αφιερωμένη στα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη διοργανώνει την Παρασκευή 17 Μάη η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου. Η φετινή Πορεία θα ξεκινήσει από το Μεζούρλο και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, με στάση στην 1η Στρατιά, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα. Επίσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεών της, η ΕΕΔΥΕ συνδιοργανώνει με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, εκδήλωση για την Κούβα, την Παρασκευή, 24 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Λαμπρούλη, στο «Φρούριο».

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις: Την Πέμπτη, 16 Μάη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Γυναικών Ν. Καρδίτσας, παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Πέτρουλα, με τίτλο: «Που' ναι η μάνα σου μωρή;». Την Παρασκευή, 17 Μάη, πορεία ειρήνης.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα για την Ειρήνη, με αφορμή τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη, την Τετάρτη 15 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Πλυτά. Η εκδήλωση περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς από το συγκρότημα του Δήμου Αρτέμιδας, το θεατρικό μονόπρακτο του Γ. Σκούρτη «Ο μετανάστης», κεντρική ομιλία και μουσικό πρόγραμμα. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφικού υλικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ