Πέμπτη 18 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Είναι πολιτική της εταιρείας»...

Ούτε καν να έρθουν σε επαφή με συναδέλφους του κλάδου τους, με συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου φαρμάκου δε δέχτηκε χτες η εργοδοσία της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας «Bristol», εμποδίζοντας την είσοδο στα γραφεία της εταιρείας.

«Είναι πολιτική της εταιρείας...», ήταν η επίσημη αιτιολογία. Αυτό, βέβαια, είναι γνωστό, αφού πριν από μέρες η εταιρεία απέλυσε εργαζόμενο - συνδικαλιστή επειδή είχε κάνει διαδικασίες σύστασης σωματείου. Είναι, λοιπόν, πολιτική της εταιρείας οι εργαζόμενοι να είναι ανοργάνωτοι, ο καθένας μόνος του και να δέχονται στωικά τις απολύσεις και ό,τι άλλο τους επιφυλάσσουν οι ανάγκες της εταιρείας.

Τι φοβήθηκε η πολυεθνική από την ενημέρωση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου φαρμάκου; Ακριβώς το κάλεσμα για αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, για οργάνωση στο συνδικάτο τους, για ενότητα όλων απέναντι σε όλες τις ...«πολιτικές» της εταιρείας που θίγουν την ικανοποίηση των αναγκών τους και βάζουν χέρι στις κατακτήσεις τους. Μήπως έχει έρθει η ώρα οι εργαζόμενοι να κάνουν πράξη τους μεγάλους φόβους της εταιρείας προτού έρθει κι η δική τους σειρά να γίνουν θύματα της πολιτικής της;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ