Πέμπτη 18 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Την 1η Μάη απεργούν και οργανώνουν τη μάχη

Πλούσιο πρόγραμμα δράσης που απευθύνεται ειδικά στους νέους του κλάδου

Από τη χτεσινή συνεδρίαση στο κλαδικό συνδικάτο
Από τη χτεσινή συνεδρίαση στο κλαδικό συνδικάτο
Με την πεποίθηση και τη δέσμευση ότι η 24ωρη απεργία της Πρωτομαγιάς θα αποτελέσει σημαντικό σταθμό για την εξέλιξη του αγώνα του κλάδου, ρίχνονται στη μάχη για την επιτυχία της τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό του λεκανοπεδίου, όπως αποφάσισαν στη χτεσινή ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής.

Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως αποφασίστηκε χτες, από σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων καταστρώνουν σχέδιο για την επιτυχία της απεργίας με συνεδριάσεις των οργάνων, συζητήσεις στα τμήματα μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς για την όσο το δυνατόν μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία όσο και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Το ραντεβού του κλάδου για τη μέρα της απεργίας ορίστηκε στις 9.45 π.μ., στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Επίσης, στις 25/4 στις 8 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συνδικάτου εκδήλωση - αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά και με τίτλο: «Η εξέγερση των εργατών του Σικάγου μας δείχνει το δρόμο. Οχι στη σύγχρονη σκλαβιά». Θα ακολουθήσει γλέντι με αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι. Την εκδήλωση επιμελείται και οργανώνει η Επιτροπή Νέων του συνδικάτου.

Εκδηλώσεις με στόχο την οργάνωση των νέων

Ειδικό θέμα συζήτησης στη χτεσινή συνεδρίαση αποτέλεσε η δουλειά του συνδικάτου και των επιχειρησιακών σωματείων στη νεολαία, με στόχο την οργάνωσή τους στα σωματεία ώστε κανένας νέος να μη δουλεύει χωρίς ΣΣΕ, να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία, κανένας νέος εργάτης και εργαζόμενος σπουδαστής να μη δουλεύει για ψίχουλα, να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων της τζάμπα εργασίας χωρίς δικαιώματα και με ημερομηνία λήξης.

Σε αυτή την κατεύθυνση χτες αποφασίστηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα με πρωτοβουλία της Επιτροπής Νέων του συνδικάτου, το οποίο περιλαμβάνει -εκτός από την Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση- συζήτηση στις 19 Μάη, στις 7 το απόγευμα στα γραφεία του συνδικάτου με θέμα: «Πρακτική άσκηση: συνθήκες, δικαιώματα και κοινή δράση σπουδαστών και εργαζόμενων». Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι εργαζομένων από τα επιχειρησιακά σωματεία μεγάλων ξενοδοχείων της Αττικής.

Στις αρχές του Ιούνη οργανώνεται εκδήλωση - γλέντι με θέμα: «Παραλίες ανοιχτές για το λαό και τη νεολαία».

Στις 17/6 προβολή της ταινίας: «Δευτέρες με λιακάδα», στις 8 μ.μ., στα γραφεία του συνδικάτου. Στις 18/6 προβολή ταινίας: «Harlancountrywar», στις 8 μ.μ., στα γραφεία του συνδικάτου.

Στις 30/6 εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Κοινωνική αλληλεγγύη: συνήθεια στη φτώχεια ή πάλη να μη μείνει κανένας μόνος απέναντι στα μέτρα που πτωχεύουν το λαό;», στα γραφεία του συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ