Σάββατο 9 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΚΟ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκεκριμένοι στόχοι μπροστά στα νέα καθήκοντα

Ολοκληρώθηκε η συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Οργάνωσης Εβρου με ομόφωνη υπερψήφιση των Θέσεων της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο και την εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής. Ο προβληματισμός, η συζήτηση, οι στόχοι αφορούσαν το πώς θα ενταθεί η δουλειά της Οργάνωσης στην εργατική τάξη και στους συμμάχους της.

Η συζήτηση στράφηκε στη δουλειά της Οργάνωσης στην εργατική τάξη, με τις κλαδικές ΚΟΒ, με κύριο βάρος στους Ιδ. Υπαλλήλους - Εμπορ/λους, Οικοδόμους, Επισιτισμό - Τουρισμό, Εκπ/κούς, ΔΥ, Υγείας, Μηχανικούς, στα εργοστάσια της περιοχής. Από τα κύρια ζητήματα αποτέλεσε η ένταξη νέων δυνάμεων στα σωματεία, το στήσιμο Επιτροπών Αγώνα στα εργοστάσια και τα πολυκαταστήματα.

Εγινε αναφορά στα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών, ενώ μεταφέρθηκε το θετικό παράδειγμα της κινητοποίησης των αγροτών στην περιοχή της Ορεστιάδας. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις λαϊκές επιτροπές που αποτελούν ένα φύτρο, ένα πρόπλασμα της Λαϊκής Συμμαχίας. Μεταφέρθηκε η θετική εμπειρία από τη δράση των λαϊκών επιτροπών που ανέπτυξαν πλούσια δραστηριότητα με όλες τις πρωτοβουλίες για το Χρυσό, ΔΕΗ, εφορία, νοσοκομείο, διόδια, ΙΚΑ και άλλα ζητήματα. Το πώς συσπειρώθηκε σ' αυτές μια σειρά κόσμος, όπως για τα χαράτσια κλπ.

Συζητήθηκε το πώς θα δένουμε τα καθημερινά προβλήματα και τη δράση μας για τη λύση τους με την επαναστατική προοπτική που δίνουμε, τη σύγκρουση με τα μονοπώλια και την κοινωνικοποίησή τους. Μπήκε στόχος για συγκρότηση λαϊκών επιτροπών σε όλες τις πόλεις του νομού και τα κεφαλοχώρια. Από τα κύρια ζητήματα της Συνδιάσκεψης ήταν η οικοδόμηση - στρατολογία στα εργοστάσια, κλάδους, χώρους δουλειάς με εργάτες, φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, νέους σε ηλικία και γυναίκες. Μπήκαν συγκεκριμένοι στόχοι που πατάνε στη μέχρι τώρα δουλειά της Κομματικής Οργάνωσης.

Η συζήτηση για τη δουλειά της ΚΟ στη νεολαία και την καθοδηγητική βοήθεια στην ΚΝΕ αποτέλεσε περιεχόμενο πολλών τοποθετήσεων των συνέδρων. Γενική ήταν η εκτίμηση και η αισιοδοξία από τη μέχρι τώρα πείρα της Κομματικής Οργάνωσης, τη θετική δουλειά και διορθώνοντας τις αδυναμίες της, το επόμενο διάστημα μπορεί να κάνει μεγαλύτερα βήματα στη δουλειά και τους στόχους, να ρίξει βάρος στη στοχευμένη δράση, να αξιοποιηθεί ο «Ριζοσπάστης» και η ΚΟΜΕΠ.

Ο Νομός Εβρου, πέρα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, έχει και ιδιαίτερα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν ακόμη περισσότερο την Οργάνωση, όπως το λιμάνι, οι αγωγοί ενέργειας, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, ο ορυκτός πλούτος (χρυσός, ζεόλιθος κλπ.), το μόνιμο πρόβλημα των πλημμυρών, το απαράδεκτο οδικό δίκτυο, η τεράστια ανεργία και ιδιαίτερα στη νεολαία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ