Τετάρτη 30 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΜΑΝΙΩΝ»
Καλεί σε κοινή πάλη με τους ναυτεργάτες

Αγωνιστικό συναγερμό στους εργαζόμενους στα λιμάνια σημαίνει η ταξική παράταξη «Δημοκρατική Ενότητα». Με νέα χτεσινή της ανακοίνωση - παρέμβαση καλεί τους εργαζόμενους με αιχμή την υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ και το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας που πλήττει και τους ναυτεργάτες και ιδιωτικοποιεί τα λιμάνια, να απαιτήσουν γενικές συνελεύσεις, να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα τους στα χέρια τους. Να συντονίσουν την πάλη τους με τους ναυτεργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, με όλους όσοι πλήττονται από το νομοσχέδιο και αυτή την πολιτική. Απευθυνόμενη στην ΟΜΥΛΕ και την Ενωση Λιμενεργατών, αναδεικνύει τις ευθύνες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ, που πλειοψηφούν στις διοικήσεις οι οποίες αρνούνται ακόμα και τη σύγκληση γενικών συνελεύσεων.

«Είναι ανάγκη, σημειώνει, να ενώσουμε τη δύναμη του αγώνα μας με τους εργαζόμενους στα πλοία και στα ναυπηγεία. Με εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους που σχετίζονται άμεσα ή πιο έμμεσα με τη λιμενική δραστηριότητα. Να μην επιτρέψουμε ο Πειραιάς να μετατραπεί σε μια Οικονομική Ζώνη εργασιακού μεσαίωνα».

Στο μεταξύ, χτες δημοσιεύτηκε στο ναυτιλιακό Τύπο, ότι το μονοπώλιο της COSCO φέρεται να κατέθεσε πρόταση στον ΟΛΠ, απαιτώντας να καταργηθεί το ελάχιστο εγγυημένο τίμημα που του καταβάλει κάθε χρόνο για την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ). Ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 25% του αριθμού εμπορευματοκιβωτίων που διακινείται κάθε χρόνο από το Σταθμό που της παραχωρήθηκε. Πριν ένα χρόνο είχε γίνει και «φιλικός διακανονισμός» όπου μειώθηκε το «νοίκι» των πάγιων στοιχείων που κατέβαλε στον ΟΛΠ, ενώ με το διακανονισμό αυτό ο ΟΛΠ της παραχώρησε και το δικαίωμα να παίρνει τα λιμενικά τέλη, χάνοντας ο ίδιος κοντά 4 εκατ. ευρώ το χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ