Τετάρτη 30 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Ζητά να οριστεί άμεσα η ημερομηνία της πανεργατικής απεργίας

Με επιστολή προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ

Την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας, η οποία έχει αποφασιστεί ήδη από τις 18 Γενάρη, ζητούν με επιστολές τους προς τη Συνομοσπονδία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία.

Στο μεταξύ όλο και περισσότερες δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ρίχνονται στη μάχη για την οργάνωση της απεργίας με αιχμή την υπογραφή Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας, ενάντια στη φοροαφαίμαξη των εισοδημάτων και με στόχο άμεσα μέτρα για την προστασία και την ανακούφιση των ανέργων.

Τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία του Φλεβάρη αποφάσισε ο Συλλόγος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου «να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη οργάνωσης στο κλαδικό μας σωματείο, γιατί η ισχυροποίηση του κλαδικού μας σωματείου, η μαζικότητα των αγώνων, η μαχητικότητα, μας ατσαλώνουν για να αντέχουμε στις όποιες προσωρινές δυσκολίες συναντάμε».

Σχέδιο δράσης από τους οικοδόμους

Τα καθήκοντα ενόψει της πανεργατικής απεργίας του Φλεβάρη για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καθόρισε η τελευταία συνεδρίαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Στην απόφαση της Διοίκησης, τονίζεται ότι «εμείς δε βλέπουμε το ζήτημα της ΣΣΕ αποσπασμένο από τα άλλα προβλήματα που απασχολούν την οικογένεια του οικοδόμου. Αντίθετα, η ΣΣΕ συνδέεται συνολικά με τους όρους ζωής του οικοδόμου και της οικογένειάς του». Η διοίκηση, κατέληξε στα εξής καθήκοντα για το επόμενο διάστημα:

  • Να συνεδριάσουν άμεσα τα ΔΣ των σωματείων, να πάρουν αποφάσεις για την απεργία.
  • Με επίκεντρο τη ΣΣΕ να ανοίξει η συζήτηση για όλα τα προβλήματα (φορολογικό, αυξήσεις ΔΕΗ, αύξηση ορίων ηλικίας, μέτρα ανακούφισης των ανέργων) και να ενημερωθεί ο κλάδος για το χαρακτήρα της επίθεσης, τις αιτίες και σε ποια γραμμή πρέπει να παλέψουμε.
  • Κάνουμε προσπάθεια να φτάσουμε στους χώρους δουλειάς που υπάρχουν. Επιδιώκουμε να γίνουν ΓΣ και να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια τους.
  • Δίνουμε μεγάλο βάρος στην κινητοποίηση των ανέργων συναδέλφων μας, αξιοποιώντας κάθε τρόπο και δυνατότητα.
  • Ιδιαίτερη μέριμνα και σχέδιο συζήτησης - διαφώτισης, κινητοποίησης της νεολαίας του κλάδου.

Προχτές, η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, προχώρησε σε σύσκεψη σωματείων και σωματειακών επιτροπών για την οργάνωση της απεργίας. Σε αυτήν αποφασίστηκε να προχωρήσουν τα συνδικάτα του κλάδου σε γενικές συνελεύσεις. Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων στις 10 Φλεβάρη (10 π.μ., στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων, Αγ. Φιλοθέης 5β), το Σωματείο Εργαζομένων SOFTEX στις 14 Φλεβάρη, το Σωματείο Εργαζομένων στα Πρακτορεία στις 17 Φλεβάρη.

Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου καλεί τις διοικήσεις των σωματείων σε σύσκεψη με θέμα την οργάνωση της απεργίας, σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα στο εργατικό Κέντρο, οδός Δαβάκη και Βαλαωρίτου (Χρυσομαλλούσα).

Σήμερα, επίσης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη σωματείων για την οργάνωση της απεργίας, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Δανουκάρα), στις 6.30 το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ