Παρασκευή 25 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εξαιρετικές ταινίες στο Δήμο Πετρούπολης

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Πετρούπολης οργανώνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Εθνικής Αντίστασης 61), με ελεύθερη είσοδο, προβολές, διαχρονικής επίκαιρης θεματολογίας, βραβευμένων ταινιών, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου, την πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο «Θερβάντες». Συγκεκριμένα θα προβληθούν:

6/2 (8 μ.μ.): «Yella» (Γερμανία, 2007, σε σκηνοθεσία Christian Petzold. Η ταινία τιμήθηκε με πέντε βραβεία και προτάθηκε για άλλα έξι). Η Γέλλα, αποφασίζει να γυρίσει σελίδα στη ζωή της. Διαλύει το γάμο της με τον καταπιεστικό και βίαιο σύζυγό της, Μπεν. Αποχαιρετά τον πατέρα της και φεύγει για το σιδηροδρομικό σταθμό. Στην εξώπορτα υποχωρεί στην πίεση του άντρα της να την πάει στο σταθμό. Ο απελπισμένος Μπεν εκλιπαρεί για την αγάπη της και λέει πως ο χωρισμός θα σημάνει γι' αυτόν τη χρεοκοπία του καπιταλιστικού του «ονείρου». Σε μια στιγμή έκρηξης, γκρεμίζει τις προστατευτικές μπάρες μιας γέφυρας και ρίχνει το αυτοκίνητό του σε έναν ποταμό. Ποταμός - σύνορο δύο διαφορετικών κόσμων...

13/2 (8 μ.μ.): «Κωπηλατώντας στον άνεμο» (Ισπανία - στο πρόγραμμα «Κινηματογράφος και Λογοτεχνία» - 1988, σε σκηνοθεσία Gonzalo Suarez. 6 βραβεία «Γκόγια» και άλλες διακρίσεις). Οι συγγραφείς λόρδος Μπάιρον, Μέρι Σέλεϊ και Πέρσι Μπ. Σέλεϊ, μαζί με τον δρ. Πολιντόρι, αποφασίζουν να γράψουν μια ιστορία τρόμου. Ως αποτέλεσμα αυτής της πρόσκλησης, η Μέρι Σέλεϊ γράφει τον «Φρανκενστάιν», έναν φανταστικό ήρωα που αντικατοπτρίζει τις δικές της ανησυχίες.

20/2 (8 μ.μ.): «Μαύρο Ψωμί» (Ισπανικός Εμφύλιος, 2010, σε σκηνοθεσία Agustν de Villaronga. 9 βραβεία Γκόγια και άλλες διακρίσεις). Μετά τον ισπανικό εμφύλιο ο Αντρέου, ένα μικρό παιδί από την Καταλονία, βρίσκει στο δάσος τα πτώματα ενός άνδρα και του γιου του. Οι Αρχές θεωρούν αυτουργό τον πατέρα του μικρού και ο Αντρέου, για να τον βοηθήσει, προσπαθεί να ανακαλύψει ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι. Σε αυτήν την αναζήτηση, η παιδική του συνείδηση έρχεται αντιμέτωπη με έναν κόσμο ενήλικο γεμάτο ψέματα.

27/2 (8 μ.μ.): «Μεφίστο» (Γερμανία, 1981, 144', σε σκηνοθεσία Istvan Szabo. «Οσκαρ» καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και άλλες διακρίσεις). Στην Ουγγαρία και την Γερμανία. Ενας δημοφιλής αλλά και πολύ φιλόδοξος κωμικός για να μη χάσει τη φήμη του είναι έτοιμος να θυσιάσει και να κάνει τα πάντα, ακόμη και να δεχτεί τους όρους των ναζί στη διάρκεια του γερμανικού φασισμού.

  • Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Πετρούπολης, αντί για τις 27/1, όπως είχε προγραμματιστεί, θα πραγματοποιήσει στις 3/2 (5 μ.μ.), στο 5ο Δημοτικό Σχολείο (Κερασόβου & Αγ. Πολυκάρπου, πληροφορίες στο Πνευματικό Κέντρο, τηλ. 210 5063.710) την παράσταση της θεατρικής ομάδας «Ναυτίλος» με το έργο για παιδιά της Στέλλας Μιχαηλίδου «Περπατώ εις το δάσος». Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς, μουσική: Κώστας Βόμβολος, σκηνικά - κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη, Ευαγγελία Κατέχη, φωτισμοί: Χριστίνα Καμμά. Παίζουν: Θανάσης Βλαβιανός, Ηλέκτρα Γεννατά, Κώστας Καρυπίδης, Βασιλική Τσακίρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ