Τετάρτη 16 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αναλαμβάνει δράση για μαζικές εγγραφές νέων μελών

Νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις μπροστά στις νέες συνθήκες συζήτησε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το ΔΣ

Το Συνδικάτο πρωτοστατεί στην οργάνωση του κλάδου, για να αποκρουστεί η επίθεση (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Το Συνδικάτο πρωτοστατεί στην οργάνωση του κλάδου, για να αποκρουστεί η επίθεση (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Τις νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, την οργάνωση της πάλης με βάση τα νέα δεδομένα και κυρίως την όξυνση της αντεργατικής επίθεσης που θα ξεδιπλωθεί το επόμενο διάστημα, συζήτησε στην πρόσφατη, ανοιχτή συνεδρίασή του το ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, κάνοντας παράλληλα τον απολογισμό των τελευταίων κινητοποιήσεων του κλάδου.

Ενα από τα άμεσα ζητήματα που απαιτείται παρέμβαση όχι μόνο κατά δήμο, αλλά και στα πλαίσια ΣΣΕ, είναι οι προσλήψεις που γίνονται με ατομικές πλέον συμβάσεις και μάλιστα με μισθό και όρους εργασίας που προσδιορίζει η Δημοτική Αρχή με βάση τα έσοδα των αντίστοιχων υπηρεσιών. Για το σκοπό αυτό το Συνδικάτο ήδη ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), ενώ σήμερα Τετάρτη διοργανώνεται παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με το Συνδικάτο Επισιτισμού σε ΜΚΟ που έχει απλήρωτους εργαζόμενους.

Το επόμενο διάστημα το Συνδικάτο προχωρά σε μια σειρά συνδικαλιστικών διαλέξεων, ενώ στις 8 Φλεβάρη σε συνεργασία με το θέατρο «Ακροπόλ» καλεί τα μέλη του να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Η Αγία Ιωάννα των σφαγείων».

Στη χτεσινή συνεδρίαση η διοίκηση του Συνδικάτου συζήτησε για το ζήτημα της μαζικοποίησης προκηρύσσοντας εξόρμηση εγγραφών νέων μελών, από τώρα μέχρι και την Πρωτομαγιά του 2013. Οπως χαρακτηριστικά σημειωνόταν στην εισήγηση, αν και σε αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει βήματα, εντούτοις «...η πείρα από τους αγώνες από τη δράση μας δείχνει ένα σημαντικό κενό. Η ένταξη νέων δυνάμεων στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ δεν αντιμετωπίζεται τις περισσότερες φορές σαν κύριο καθήκον, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι δυνάμεις μας σήκωσαν το βάρος της οργάνωσης της πάλης των εργαζόμενων στους δήμους.

Κάθε εκδήλωση, κάθε ενέργεια, από την εξόρμηση, τη σύσκεψη, την περιοδεία, πρέπει να έχει στόχο τη μαζικοποίηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ για την εδραίωσή του σε κάθε δήμο, σε κάθε τόπους δουλειάς».

Ειδικότερα, για το ζήτημα της ενότητας η διοίκηση ξεκαθαρίζει ότι «Σήμερα η ενότητα του κλάδου των εργαζομένων στους δήμους περνά μέσα από την καθαρή θέση Συνέδριο τώρα, να ξεκαθαρίσουμε το δρόμο της ενότητας του κλάδου. Τώρα μπορούμε, γιατί ξέρουμε τι και ποιος μας έφτασε έως εδώ!

Συνέδριο που θα εκτιμήσει στους καιρούς της σφοδρής αντιλαϊκής επίθεσης, τα νέα καθήκοντα που απορρέουν. Αφετηρία ενότητας του κλάδου με σωματεία και Ομοσπονδία που θα οργανώνουν τους εργαζόμενους ενιαία στους Δήμους και στον κλάδο. Σε αυτό το στόχο θα δοκιμαστεί ο καθένας».

Ταυτόχρονα η διοίκηση εξετάζοντας τα νέα δεδομένα υπογράμμισε την ανάγκη ακόμα πιο αποφασιστικής παρέμβασης του Συνδικάτου με δεδομένο ότι «...τα πράγματα θα δυσκολεύουν στους χώρους, καθώς και οι συνθήκες δράσης των σωματείων. Εχουμε μπροστά μας την επέκταση των απολύσεων είτε μέσω της υλοποίησης των προϋπολογισμών των δήμων είτε μέσω της αξιολόγησης, τις ιδιωτικοποιήσεις και την επέκταση της λεγόμενης κοινωνικής οικονομίας που θα φέρνει όχι απλά συμβασιούχους άλλα νέες μάζες εργαζομένων χωρίς τα ελάχιστα δομημένα συλλογικά δικαιώματα και χειραγωγημένες, νέο αντικείμενο δουλειάς που θα φέρνει τον εργαζόμενο ως φορομπηχτικό μηχανισμό απέναντι στη λαϊκή οικογένεια. Συνθήκες συνθέτες που οι ταξικές δυνάμεις πρέπει γρήγορα να προετοιμαστούν και να μπολιάσουν τη δράση».

Στις κρίσιμες μάχες του επόμενου διαστήματος είναι και η απολογιστική Συνέλευση του Συνδικάτου, στις 24 Γενάρη, στις 10 π.μ., στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Μεγάρων πραγματοποίησε χτες το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μαζί με τη Σωματειακή Επιτροπή στο δήμο, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλει η διοίκηση στους εργαζόμενους. Η διοίκηση του δήμου δεσμεύτηκε ότι σήμερα θα γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ