Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Νότα χαράς για τα παιδιά των ανέργων

Από την εκδήλωση για τα παιδιά των ανέργων
Από την εκδήλωση για τα παιδιά των ανέργων
Νότα χαράς και αισιοδοξίας αποτέλεσε για τα παιδιά ανέργων η εκδήλωση που οργάνωσε, την περασμένη Κυριακή, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, (ΕΚΛ). Τα παιδιά πήραν τα δωράκια που μοιράστηκαν, έπαιξαν στον παιδότοπο, παρακολούθησαν κουκλοθέατρο που παρουσίασε ομάδα του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, άκουσαν παιδικά, αλλά και ταξικά τραγούδια από το συγκρότημα της Μαρίας και του Δημήτρη Φωτιάδη.

Στην ομιλία του ο Πάρις Λιόλιος, ΓΓ του ΕΚΛ, απευθυνόμενος στους ανέργους υπογράμμισε: «Θέλουμε να πούμε στα παιδιά και σε όλους σας, ότι η ανεργία που μαστίζει όλο και περισσότερες οικογένειες, το να θέλεις να δουλέψεις και να ζεις αξιοπρεπώς με την οικογένειά σου και να μην μπορείς, δεν οφείλεται στην κακιά μας τύχη.

Το δικαίωμα στην εργασία και στη ζωή, μας το στερούν σε όλο και περισσότερους, οι καπιταλιστές που έχουν στην ιδιοκτησία τους τα εργοστάσια, τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις, μαζί με τα αστικά κόμματα που τους υπηρετούν. Γιατί αυτοί ενδιαφέρονται για την παραγωγή μόνο αν κερδίζουν και κερδίζουν μόνο όσο μεγαλώνει η εκμετάλλευση της δουλειάς των εργαζομένων που παράγουν όλο τον πλούτο κι από την άλλη μόνο όταν πουλάνε τα προϊόντα που ιδιοποιούνται απ' τη δική μας εργασία. Γι' αυτό, έκλεισαν και κλείνουν καθημερινά τα εργοστάσια και τα μεταφέρουν εκεί όπου βρίσκουν φτηνότερες πρώτες ύλες, μικρότερη φορολογία και φτηνότερα μεροκάματα, για να βγάλουν περισσότερα κέρδη. Γι' αυτούς θεός και πατρίδα είναι μόνο το κέρδος!»


Και συνέχισε: «Το ΕΚΛ δεν θεωρεί ότι αυτή είναι η μοίρα μας. Σήμερα, μπορεί να εξασφαλισθεί για όλους μας το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία, με εισόδημα που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών μας. Αυτό προϋποθέτει να παλέψουμε να πάρουμε εμείς οι εργάτες στα χέρια μας τα εργοστάσια, τις άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, να τα κάνουμε κοινωνική ιδιοκτησία, αλλά και την εξουσία, ώστε να οργανώσουμε και να αναπτύξουμε την οικονομία προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Το ΕΚΛ, βέβαια, δε μένει άπραγο, απέναντι στο μεγάλο άμεσο πρόβλημα της επιβίωσης των ανέργων. Απευθύνεται σε κάθε άνεργο και εργαζόμενο με το σύνθημα «κανένας μόνος του» και μας καλεί να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε οργανωμένα το δικαίωμα στη δουλειά κι άμεσα μέτρα στήριξης όλων των ανέργων και των οικογενειών τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη για δωρεάν μαθήματα στήριξης(2017-10-05 00:00:00.0)
Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο εργατών - αγροτών - ΕΒΕ στη Λάρισα(2016-08-27 00:00:00.0)
Πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους(2016-08-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2013-03-20 00:00:00.0)
«Συνεχίζουμε στο δρόμο του ταξικού αγώνα»(2011-03-15 00:00:00.0)
Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι εργαζόμενοι(2004-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ