Σάββατο 27 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο εργατών - αγροτών - ΕΒΕ στη Λάρισα

Πανθεσσαλική σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων των Εργατικών Σωματείων, Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και ΕΒΕ, την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΛ

Σε πανθεσσαλική σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων των Εργατικών Σωματείων, καθώς και των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και ΕΒΕ, με θέμα «Πλαίσιο αιτημάτων και οργάνωση της πάλης ενάντια στην ανεργία και για την προστασία του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος», καλεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚΛ.

Οπως σημείωσε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Τάσος Τσιαπλές, η σύσκεψη «θέλουμε να γίνει αφετηρία για ένταση της δράσης από κάθε σωματείο, σε κάθε κλάδο, χώρο δουλειάς, συνοικία, διεκδικώντας μέτρα κατά της ανεργίας και προστασίας του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος, που θα κορυφωθεί με πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα, στις αρχές Νοέμβρη».

Το ΕΚΛ, που συμμετέχει μαζί με άλλα 13 Εργατικά Κέντρα και 7 Ομοσπονδίες απ' όλη τη χώρα στην πρωτοβουλία οργάνωσης, πανελλαδικά, της μάχης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όλο αυτό το διάστημα θα οργανώνει, μαζί με τα σωματεία της δύναμής του, παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ, σε άλλες υπηρεσίες για τα προβλήματα των ανέργων, για τους απλήρωτους σε επιχειρήσεις, παρεμβάσεις ενάντια στην ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και τη μείωση μισθών.

Ταυτόχρονα, το ΕΚΛ καλεί τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 2.30 μ.μ. μπροστά από το Τεχνικό Επιμελητήριο (χώρος Λαϊκής της Τετάρτης), δηλώνοντας συμμετοχή στο ΕΚΛ και στα σωματεία. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και στους αγρότες που ήταν στο Μπλόκο της Νίκαιας και συσπειρώθηκαν στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Ο Τ. Τσιαπλές υπογράμμισε ότι μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου που είναι σε εξέλιξη, το ΕΚΛ καλεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους να μη συμβιβαστούν με την ανεργία, τα ψευτοπρογράμματα δήθεν καταπολέμησης της ανεργίας, που εξασφαλίζουν ζεστό χρήμα σε εργοδότες, τζάμπα εργάτες και ανακύκλωση της ανεργίας. Να μην αποδεχτούν τη φτώχεια, την απλήρωτη, ανασφάλιστη και χωρίς δικαιώματα δουλειά.

Επίσης τόνισε την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα, διεκδικώντας:

-- Σταμάτημα απολύσεων, μέτρα στήριξης των ανέργων, με χορήγηση επιδόματος σε όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

-- Κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, επαναφορά των ΣΣΕ, κάλυψη των απωλειών μας σε μισθούς - συντάξεις και κοινωνικές παροχές, του βασικού μισθού στα 751 ευρώ. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, συν 5.000 για κάθε παιδί. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους.

-- Αποτροπή των νέων αντεργατικών μέτρων μείωσης μισθών, κατάργησης των ΣΣΕ, απελευθέρωσης των απολύσεων, περιορισμού του δικαιώματος της απεργίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, φοροληστείας, ξεκληρίσματος χιλιάδων μικροαγροτών και μικροεπαγγελματιών.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΕΚΛ υπογράμμισε: «Οι ανάγκες μας δεν ταυτίζονται με τους στόχους της πλουτοκρατίας για ανταγωνιστικότητα, για την ανάκαμψη των κερδών τους. Δεν χάσαμε όλοι από τα αντιλαϊκά μέτρα. Την ώρα που κάθε εργατική οικογένεια ματώνει, το μεγάλο κεφάλαιο απολαμβάνει κέρδη, φοροαπαλλαγές και τροφοδοσία με ζεστό χρήμα και τζάμπα εργασία!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ