Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
39η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ
Διαμαρτυρία για την πτώχευση της Παιδείας

Το μορφωτικό μεσαίωνα που ετοιμάζεται κοντά στον εργασιακό, τις συνέπειες στην Παιδεία από το βάρβαρο προϋπολογισμό, τα κενά, τις συγχωνεύσεις σχολείων κατήγγειλαν γονείς και εκπαιδευτικοί κατά τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΑΣΓΜΕ, της Ενωσης και Συλλόγων Γονέων Περιστερίου, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», της ΕΛΜΕ Πειραιά, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγάλεω. Στο πλευρό των συγκεντρωμένων ήταν οι εκλεγμένοι στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία τους, ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου παραδέχτηκε την ύπαρξη πολλών κενών στην εκπαίδευση τα οποία δήλωσε πως θα «αντιμετωπιστούν» μέσω «εξορθολογισμού», ο οποίος μεταφράζεται και σε συμπτύξεις τμημάτων. Σε ό,τι αφορά τις προωθούμενες συγχωνεύσεις, ενημέρωσε ότι θα ληφθούν υπόψη οι εισηγήσεις που κατατίθενται αυτό το διάστημα, ενώ, ερωτώμενος για το μεγάλο πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών, αναφέρθηκε σε πρόγραμμα διανομής φρούτων στα σχολεία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και σε συνεργασία με κάποιο ίδρυμα.

Από την πλευρά τους, οι φορείς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούν την Παιδεία των πραγματικών αναγκών, με ακόμα πιο μαζικούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ