Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
39η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Παλεύουμε για μια Κύπρο ελεύθερη με το λαό αφέντη στον τόπο του

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σε ανακοίνωσή του για την επέτειο του Πολυτεχνείου το Γραφείο Τύπου του ΑΚΕΛ τονίζει μεταξύ άλλων: «Το Πολυτεχνείο, παρά την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης, στάθηκε η απαρχή του τέλους της χουντικής επταετίας. Δυστυχώς, η Χούντα υπηρετώντας πιστά τις διαταγές του ΝΑΤΟ είχε προλάβει να καταστρώσει και αργότερα να εκτελέσει μαζί με την ΕΟΚΑ Β' το ειδεχθές έγκλημα εις βάρος της Κύπρου και του λαού της».

«Το περιεχόμενο της λαϊκής εξέγερσης που κορυφώθηκε με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, μας υπενθυμίζει συνεχώς ότι οφείλουμε να αγωνιζόμαστε προκειμένου να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια Κύπρο πραγματικά ανεξάρτητη και ελεύθερη απ' άκρη σ' άκρη, με το λαό της αφέντη στον τόπο του», τονίζει το ΑΚΕΛ και προσθέτει:

«Μας υπενθυμίζει ακόμα ότι το ίδιο αποφασιστικά οφείλουμε να παλεύουμε ενάντια στο φασισμό σε όλες του τις μορφές και ενάντια στα ακροδεξιά ιδεολογήματα».

Ενώ ακόμα επισημαίνει: «Ως ΑΚΕΛ, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να μην επιτρέψουμε την αναβίωσή του φασισμού που τόσα δεινά επισώρευσε στον τόπο μας. Δεινά τα οποία ακόμα πληρώνουμε με τη μισή μας πατρίδα υπό κατοχή».

Αντίστοιχα, ανακοίνωση για το Πολυτεχνείο εξέδωσε και το ΚΣ της ΕΔΟΝ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ