Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
39η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσαν χτες η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Ο Θ. Χιώνης
Ο Θ. Χιώνης
Με τα συνθήματα «Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και «Τα 40 χρόνια ήταν η αρχή, εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική» να αντηχούν στο χώρο του Πολυτεχνείου, υποδέχτηκαν χτες το πρωί οι φοιτητές τις αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ, του ΚΣ της ΚΝΕ και του «Ριζοσπάστη» για να καταθέσουν στεφάνια.

Αμέσως μετά την κατάθεση, η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε: «Το Πολυτεχνείο είναι μια από τις μεγάλες σελίδες του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας, που ανάμεσα στα άλλα δείχνει ότι ο λαός όταν έχει τη δύναμη μπορεί να καθορίσει και να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Οπως και τότε έτσι και σήμερα, ο λαός μπορεί να γυρίσει την πλάτη στις διαχειριστικές λογικές που τον πτωχεύουν καθημερινά, να διαμορφώσει τη συμμαχία του με τα άλλα λαϊκά στρώματα, την εργατική τάξη, τη νεολαία και να αντιπαρατεθεί με την πολιτική των μονοπωλίων της ΕΕ και του ΔΝΤ. Σε αυτήν την προοπτική το ΚΚΕ, όπως έκανε και πάντοτε έτσι και τώρα, θα είναι με συνεπή αταλάντευτη ταξική γραμμή στο πλάι των εργαζομένων, για να διαμορφωθούν προϋποθέσεις ανατροπής αυτής της πολιτικής».

Ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ δήλωσε: «Για να σταματήσουν να τσακίζονται τα όνειρα, οι επιδιώξεις και η ζωή των νέων απαιτείται οργανωμένη ανυπακοή, αγώνας για την ανατροπή του συστήματος της ταξικής εκμετάλλευσης και της ανεργίας. Δεν υπάρχει μέση λύση. Κανένα μείγμα διαχείρισης αυτού του συστήματος δεν αποτελεί ελπίδα. Η ελπίδα βρίσκεται στη δύναμη της οργάνωσης και της συμμαχίας, στο δρόμο της σύγκρουσης με τη δικτατορία των μονοπωλίων που σήμερα, με άλλη μορφή από τότε, σφίγγει το ζυγό της γύρω από το λαό και τη νεολαία. Να σπάσουμε τα δεσμά με την ΕΕ με εργατική λαϊκή εξουσία».


Η Λ. Ράζου καταθέτει στεφάνι στο μνημείο
Η Λ. Ράζου καταθέτει στεφάνι στο μνημείο

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ