Πέμπτη 13 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΛΑΙΣΙΑ
Συνελήφθησαν γιατί ασκούσαν αντιπολίτευση...

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.-

Οι συλλήψεις του αντιπροέδρου του αντιπολιτευόμενου κόμματος της «Δημοκρατικής Δράσης» και του εκδότη αντιπολιτευόμενης εφημερίδας συγκαταλέγονται από χτες στα νέα «κατορθώματα» της κυβέρνησης, του επί δύο δεκαετίες πρωθυπουργού της Μαλαισίας, Μαχαθίρ Μοχάμαντ.

Η πιο κραυγαλέα περίπτωση στάθηκε αυτή του Καρπάλ Σινγκ, αντιπροέδρου του Κόμματος της «Δημοκρατικής Δράσης», ο οποίος συνελήφθη χτες στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και κρατείται σε αστυνομικό τμήμα της μαλαισιανής πρωτεύουσας, με την κατηγορία της «διασποράς ρατσιστικής προπαγάνδας εντός δικαστικής αιθούσης». Πραγματική αιτία της κράτησης του Καρπάλ δεν είναι παρά η ανάληψη της νομικής υπεράσπισης του απομακρυθέντα και φυλακισμένου σήμερα πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ανγουάρ Ιμπραχίμ.

Επόμενος στόχος της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μοχάμαντ στάθηκε ο εκδότης μεγάλης αντικυβερνητικής εφημερίδας. Ο Ζουλκιφλί Σουλόνγκ, εκδότης της εφημερίδας «Χαρακάχ», συνελήφθη χτες με την κατηγορία της «ανταρσίας». Ο Ζουλκιφλί αφέθηκε μετά από μερικές ώρες ελεύθερος και αφού κατέβαλε μερικές εκατοντάδες δολάρια ως εγγύηση. Ο εκδότης καλείται να εμφανιστεί σήμερα σε δικαστήριο της Κουάλα Λουμπούρ κατηγορούμενος για άρθρο που δημοσιεύτηκε τον περσινό Αύγουστο στην εφημερίδα «Χαρακάχ», σε σχέση με την πολύκροτη δίκη του Ανγουάρ. Εάν κριθεί ένοχος τότε ο ίδιος αντιμετωπίζει ποινή εξάμηνης κάθειρξης, ενώ η έκδοση της εφημερίδας θα σταματήσει για κάποιους μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ