Πέμπτη 13 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Αρση των οδοφραγμάτων μετά από ικανοποίηση των αιτημάτων

ΠΑΡΙΣΙ.-

Με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς άρχισε, από χτες το μεσημέρι, να αποκαθίσταται η κυκλοφορία σε όλα τα συνοριακά περάσματα της Γαλλίας, καθώς οι οδηγοί - ιδιοκτήτες φορτηγών αποφάσισαν να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά από την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από τη γαλλική κυβέρνηση.

Περισσότερες από έξι ώρες διήρκεσαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους των οδηγών - ιδιοκτητών φορτηγών και τον υπουργό Μεταφορών Ζαν Κλοντ Γκισό. Αν και δεν ανακοινώθηκε επισήμως το αποτέλεσμα της πολύωρης συνάντησης, έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν δεσμεύτηκε τόσο να λάβει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προκύπτει από την, κατά 30%, αύξηση της τιμής των καυσίμων τον τελευταίο χρόνο, όσο και να εξετάσει προσεκτικά το αίτημα για μη μείωση των εβδομαδιαίων εργάσιμων ωρών σε 35 από 39. Από την πλευρά των διαδηλωτών, αφέθηκε να εννοηθεί ότι, προς το παρόν, αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις τους μέχρις ότου η κυβέρνηση υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Μέχρι χτες το μεσημέρι είχαν ανοίξει, σταδιακά, τα περισσότερα μεθοριακά περάσματα, ενώ η Τροχαία της Γαλλίας εκτιμούσε ότι για να αποκατασταθεί ολοκληρωτικά η κυκλοφορία στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους θα χρειάζονταν περισσότερο από ένα 24ωρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ