Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
Με αγώνες διεκδικούν λύση

Συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στη σίτιση του νοσοκομείου «Μεταξά», διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη δουλειά. Στο πλευρό τους έχουν το ταξικό σωματείο τους (επισιτισμού), το Σωματείο Καθαριστριών, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Οι 37 περίπου εργαζόμενοι στη σίτιση του νοσοκομείου βρίσκονται στον αέρα καθώς προχτές ενημερώθηκαν από τον εργοδότη τους τηλεφωνικά πως απολύονται καθώς έληξε η σύμβαση του νοσοκομείου με τον εργολάβο. Ετσι από προχτές στον αέρα βρίσκεται και η σίτιση των ασθενών καθώς το μόνιμο προσωπικό που έχει απομείνει είναι ελάχιστο και δεν μπορεί να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες.

Κατά τη χτεσινή παρέμβασή τους στη διοίκηση του νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι απαίτησαν να δεσμευτεί η διοίκηση πως θα παραμείνουν στη δουλειά τους όποιος εργολάβος και αν αναλάβει το έργο. Εν τω μεταξύ και ο εργολάβος δήλωσε χτες πως δεν ισχύουν οι τηλεφωνικές απολύσεις που είχαν ανακοινωθεί προχτές. Μέχρι στιγμής όμως οι εργαζόμενοι δεν έχουν αντικείμενο εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» αφού επισημαίνει πως οι απολύσεις αυτές δεν είναι τυχαίο φαινόμενο αλλά απόρροια της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, καλεί τη διοίκηση του νοσοκομείου να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε να μη γίνει καμία απόλυση και οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στο χώρο εργασίας τους. Παράλληλα καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας του σωματείου των εργαζομένων «Μεταξά» που αντί να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην εργασία, απάντησε ότι «εμείς ενδιαφερόμαστε μόνο για τους μόνιμους εργαζόμενους και δεν έχουμε καμία υποχρέωση επειδή δεν είναι μέλη μας»!

Η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, αναφέρεται στην ανακοίνωση, χρόνια παλεύει και διεκδικεί την εγγραφή όλων των εργαζομένων στο σωματείο, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, ενώ η πλειοψηφία του σωματείου το αρνείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ