Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ
Να οργανωθεί η απεργιακή μάχη παντού με συνελεύσεις

Την ημέρα κατάθεσης των νέων μέτρων τα συνδικάτα να καλέσουν επιτόπου κινητοποιήσεις στους τόπους δουλειάς

Με σκληρή δουλειά, οι δρόμοι μπορούν να γεμίσουν απεργούς με σημαίες του ΠΑΜΕ (φωτ. από την απεργία στις 26/9)
Με σκληρή δουλειά, οι δρόμοι μπορούν να γεμίσουν απεργούς με σημαίες του ΠΑΜΕ (φωτ. από την απεργία στις 26/9)
Αμεση απάντηση μέσα απ' τους χώρους δουλειάς την ημέρα κατάθεσης των νέων αντεργατικών μέτρων ετοιμάζονται από τώρα να δώσουν συνδικάτα και σωματεία, με συνελεύσεις και πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις, προκειμένου η αντίσταση στη «θύελλα» να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. Σε αυτήν την κατεύθυνση ήδη προετοιμάζονται μια σειρά από συσκέψεις μπροστά στη νέα απεργιακή απάντηση που πρέπει να δοθεί.

Ηδη, 8 Ομοσπονδίες και 12 Εργατικά Κέντρα, με κοινή ανακοίνωσή τους καλούν σε προετοιμασία για κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργιακή κινητοποίηση, στην οποία, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνουν:

«Η επιμονή της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της τρόικας στην υλοποίηση της ταξικής επιλογής για την ψήφιση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, αλλά κυρίως η εφαρμογή στην πράξη από τους εργοδότες στους τόπους δουλειάς μέτρων ακόμα χειρότερων από αυτά που έχουν ψηφιστεί και συζητιούνται μας δείχνουν ότι η ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας δεν μπορεί να είναι έργο μιας πράξης.

Θα είναι το αποτέλεσμα μιας αυξανόμενης κλιμάκωσης των αγώνων σε όλα τα επίπεδα, με κύριο και βασικό στοιχείο την οργάνωση των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, την παρεμπόδιση και τη ματαίωσή τους εκεί που κυρίως κρίνεται η εφαρμογή τους.

Θα είναι το αποτέλεσμα της χειραφέτησης των εργαζομένων όχι μόνο από τους πολιτικούς υπηρέτες, τα κόμματα του κεφαλαίου και τους πράκτορες της εργοδοσίας στα συνδικάτα, αλλά κυρίως από την καπιταλιστική ανάπτυξη στο όνομα της οποίας μας τα παίρνουν όλα και η οποία ευθύνεται για τα βάσανα που ζούμε».

Μέχρι στιγμής έχουν οριστεί οι εξής συσκέψεις:

  • Αύριο, Πέμπτη 4 Οκτώβρη: Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί σε σύσκεψη τα μέλη των ΔΣ των σωματείων στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων με θέμα «Εκτιμήσεις από την απεργία στις 26/9/12 και προετοιμασία νέας απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή».
  • Δευτέρα 8 Οκτώβρη: Σε σύσκεψη συνδικαλιστών, επιχειρησιακών σωματείων και πρωτοπόρων εργατών του κλάδου προχωρά το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής στις 6 μ.μ. στα γραφεία του στο ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ