Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Να αξιοποιηθούν οι σημερινές κινητοποιήσεις για την κλιμάκωση

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις πρωτοβουλίες του κλάδου καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ:

  • Σήμερα θα γίνουν 2ωρες αγωνιστικές δράσεις σε όλα τα νοσοκομεία με καταλήψεις στα ταμεία και στις διοικήσεις.
  • Για αύριο η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία να αποφασίσουν στάσεις εργασίας τις αντίστοιχες ώρες που έχουν προγραμματιστεί ανοιχτές συγκεντρώσεις, 11 π.μ. - 3 μ.μ. Στην Αττική, θα γίνει κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας και στην περιφέρεια στις έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών.
  • Με την κατάθεση των μέτρων στη Βουλή, να γίνει 24ωρη πανελλαδική απεργία.
  • Με την ανακοίνωση των μέτρων, να γίνουν καταλήψεις στις διοικήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα προαύλια όλων των νοσοκομείων.
  • Καλούμε τα σωματεία να οργανώσουν άμεσα μαζικές Γενικές Συνελεύσεις. Οι εργαζόμενοι να παραμερίσουν τις διοικήσεις που βάζουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης, στη σύγκληση των Γενικών Συνελεύσεων.
  • Να συγκροτήσουν απεργιακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα.
Κλείνουν τα ταμεία στον «Ευαγγελισμό»

Την απόφαση να κλείσουν σήμερα τα ταμεία για την είσπραξη των 5 ευρώ και για τη διοργάνωση συγκέντρωσης πήραν χτες σε συγκέντρωσή τους οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του «Ευαγγελισμού». Επίσης, αποφάσισαν για αύριο τρίωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Μετά τη συγκέντρωση, εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» και του 3ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ - που έχει διασυνδεθεί με τον «Ευαγγελισμό» - έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, ζητώντας δέσμευση ότι δε θα γίνει συγχώνευση του Θεραπευτηρίου, όπως έγινε με τα Θεραπευτήρια 1ο και 7ο του Ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ