Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνέντευξη για την κατάσταση στην Υγεία

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον τομέα της Υγείας στη Λάρισα δημιουργεί όρους και συνθήκες που μπορούν να οδηγήσουν ανθρώπους στο θάνατο!

Αυτό επισημάνθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στάθηκαν στις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, στις μεγάλες ελλείψεις που παρουσιάζονται στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και σε αναλώσιμα υλικά.

«Παραλυτικές» ελλείψεις

Ανάμεσα στα παραδείγματα που ανέφεραν ξεχωρίζουν:

  • Στα Κέντρα Υγείας της Αγιάς και της Ελασσόνας υπάρχει μία νοσηλεύτρια σε κάθε βάρδια κι αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις στον Τύρναβο και στα Φάρσαλα. Τα ασθενοφόρα δεν καλύπτουν όλες τις βάρδιες. Τα ακτινολογικά εργαστήρια, όταν δεν έχουν βλάβη, υπολειτουργούν λόγω έλλειψης ακτινολογικού φιλμ.
  • Ο μοναδικός παιδίατρος στην Αγιά υποχρεώνεται να καλύπτει μια ημέρα την εβδομάδα και τα Φάρσαλα, ενώ καλύπτει και τις εφημεριακές ανάγκες του Νομαρχιακού Νοσοκομείου.
  • Οξύ είναι το πρόβλημα καθαριότητας των χώρων των Κέντρων Υγείας, λόγω έλλειψης καθαριστριών, ενώ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των επικίνδυνων - μολυσματικών ιατρικών αποβλήτων, ζήτημα τεράστιας σημασίας για τη δημόσια υγεία, άγνωστο είναι το πού καταλήγουν οι παραγόμενες ποσότητες για τις οποίες δεν επαρκεί η παρούσα σύμβαση απομάκρυνσής τους με τον αντίστοιχο ιδιώτη.
  • Οι ελλείψεις σε αναλώσιμα (γάζες - σύριγγες - αναισθητικό για οδοντιατρικές πράξεις κλπ), σε αντιδραστήρια για ελέγχους ρουτίνας, αλλά και για τα επείγοντα περιστατικά είναι τεράστιες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να οδηγούνται στην αγορά αναλώσιμων, ενώ οι εργαζόμενοι πολλές φορές αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη τους για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες, πχ χαρτί φωτοτυπίας ή μελάνι, υλικά απαραίτητα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
  • Οι εργαζόμενοι ζουν την απαξίωση του έργου τους, την υποβάθμιση της ίδιας της εργασίας και επιστήμης τους, τα οποία εντείνονται με την οικονομική ασφυξία λόγω περικοπών στους μισθούς και μη καταβολής των εφημεριών συγκεκριμένα από το Μάιο μήνα.
Κάλεσμα για αγωνιστικές διεκδικήσεις

«Ισοδυναμεί με πρόκληση και εμπαιγμό ο ισχυρισμός της συγκυβέρνησης ότι τα μέτρα που παίρνει για την Υγεία δε θα θίγουν λαϊκές ανάγκες, αλλά θα οδηγήσουν σε ορθολογική ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας», σημείωσαν. Καταλήγοντας, κάλεσαν τους υγειονομικούς να αντιστοιχίσουν τις διεκδικήσεις τους με τις σύγχρονες ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ