Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΣΕΑΑΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑμεΑ
Παρέμβαση στο ΤΥΔΚΥ για τυφλό που κινδυνεύει

Σοβαρό ενδεχόμενο να χάσει ακόμα και το λιγοστό φως που του έχει απομείνει αντιμετωπίζει τυφλός ο οποίος εδώ και επτά μήνες δεν έχει λάβει σχετική απάντηση από το Ταμείο του (Ταμείο Υγείας Δημοτικών & Κοινοτικών Υπαλλήλων - ΤΥΔΚΥ), για το αν θα εγκριθεί κονδύλι με το οποίο θα μπορέσει να πραγματοποιήσει την απαραίτητη για την εξέλιξη της υγείας του χειρουργική επέμβαση.

Η καθυστέρηση αυτή έχει δημιουργήσει ήδη σοβαρές επιπλοκές στα μάτια του νεαρού τυφλού, τα οποία στη διάρκεια της ημέρας αιμορραγούν, αφού υπάρχει ανοιχτή πληγή που αντιμετωπίζεται μόνο με φαρμακευτική αγωγή αυτή τη στιγμή. Αυτό μεγαλώνει τον κίνδυνο να χάσει ακόμα και τα ίδια του τα μάτια (!)

Την ίδια στιγμή, ο νεαρός δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει ο ίδιος τα υπέρογκα ποσά για τη χειρουργική επέμβαση το κόστος της οποίας μόνο για να μπορέσει να εισαχθεί στο νοσοκομείο ξεπερνούν τις 4.000 ευρώ. Οπως τονίζει ο ίδιος στο «Ρ», η χειρουργική επέμβαση είναι τόσο εξειδικευμένη που πραγματοποιείται σε ιδιωτική χειρουργική μονάδα στην Αγγλία, ύστερα από εντολή που δίνουν οι ίδιοι οι γιατροί στην Ελλάδα.

Χτες, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής πραγματοποίησαν παρέμβαση στο ΤΥΔΚΥ. Η διευθύντρια της διοίκησης εξήγησε ότι η υγειονομική επιτροπή του ΤΥΔΚΥ έχει εγκρίνει το αίτημα, ωστόσο το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ το απέρριψε με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να καλύψει νοσήλια εξωτερικού για ιδιωτικά ιατρικά κέντρα. Η διευθύντρια επεσήμανε ότι για να δώσει το ΤΥΔΚΥ τα χρήματα θα πρέπει πρώτα να έχει την έγκριση του ΕΟΠΥΥ, προσθέτοντας ότι διοίκηση και διεύθυνση θα κάνουν ό,τι μπορούν για να λυθεί το θέμα. Ταυτόχρονα, προέτρεψε τους δύο συλλόγους και τον τυφλό να παρέμβουν στον ΕΟΠΥΥ για να επανεξετάσει το θέμα. Οι συγκεντρωμένοι ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν άλλο δρόμο από το να απευθυνθούν στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τις επόμενες μέρες, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης που δε χωράει άλλη αναβολή. Από την πλευρά του, ο νεαρός σημείωσε πως είναι παράλογο να περιμένει κινδυνεύοντας εδώ και μήνες για μια απάντηση που τελικά έχει δοθεί, παρότι ο ίδιος και η οικογένειά του επανειλημμένα, όπως είπε, είχαν παρέμβει στον ΕΟΠΥΥ για το θέμα κι εκείνος απλά τους καθησύχαζε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ