Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εμπαιγμός και εκβιασμοί στις πλάτες 600 εργαζομένων

Το παιχνίδι που παίζουν κυβέρνηση και Πρυτανεία ΑΠΘ, σε βάρος των εργολαβικών εργαζομένων του πανεπιστημίου, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά χτες, όταν η Πρυτανεία του ΑΠΘ αποφάσισε να αναβάλει τη συνεδρίαση της Συγκλήτου με πρόσχημα τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Μόλις την προηγούμενη μέρα, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλος, δήλωνε στη συνέλευση των εργολαβικών ότι «σ' αυτόν τον αγώνα είμαστε μαζί»(!) και ότι θα έθετε το θέμα τους στη συνεδρίαση της συγκλήτου. Οι εργολαβικοί που από τη Δευτέρα έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ δεσμεύθηκαν ότι κατ' εξαίρεση θα επιτρέψουν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου και θα παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση. Χθες όμως οι πρυτανικές αρχές ανέβαλαν τη συνεδρίαση με πρόσχημα την κατάληψη!

Η αναβολή της συνεδρίασης της συγκλήτου λειτουργεί εκβιαστικά και υπονομεύει τον αγώνα τους, σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα μέλη της συγκλήτου από τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ), τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) και την Πανσπουδαστική Κ.Σ. Καλούν τη σύγκλητο να συνεδριάσει άμεσα και να αποφασίσει για το θέμα των εργολαβικών με βάση τους εξής άξονες:

  • Δυναμική διεκδίκηση άμεσης χρηματοδότησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία τους.
  • Επιβεβαίωση της θέσης ότι η μόνη ρεαλιστική και οριστική λύση είναι η μονιμοποίησή των εργολαβικών ως υπαλλήλων του πανεπιστημίου.
  • Αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος ώστε (1) να αναδειχθεί το τεράστιο πρόβλημα της ελλιπούς χρηματοδότησης και των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό και πόρους και (2) ως έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες εργαζομένων, φοιτητών, καθηγητών.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ