Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Καλεί σε γενική συνέλευση για αγωνιστικό πρόγραμμα και συντονισμό

«Η συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα της Ναυπηγικής Βιομηχανίας είναι μεγάλη κατάκτηση για τον κλάδο και πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους μας. Η διάσπαση και ο καθένας για τον εαυτό του, το διαίρει και βασίλευε δηλαδή, συμφέρει τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους και όχι τους εργαζόμενους».

Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της αγωνιστικής παράταξης Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις αφορούν συνολικά στη ναυπηγική βιομηχανία, την οποία η αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης και ΕΕ, για τα κέρδη των μονοπωλίων, σπρώχνει σταδιακά στη διάλυση και τους εργαζόμενους στην ανεργία και την εξαθλίωση. Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μετρούν 6 μήνες απλήρωτοι καθώς η εργοδοσία των αραβογερμανικών μονοπωλίων έχει επιβάλει το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας για πάνω από ένα χρόνο πληρώνονται με έναντι, ενώ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη η ανεργία έχει πιάσει το απίστευτο ποσοστό του 95%.

«Μπροστά σε αυτές τις εξοντωτικές επιλογές Εργοδοσίας - Κυβέρνησης η αντίσταση, ο συντονισμός και η κοινή δράση των εργαζομένων και του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά και της υπόλοιπης Ναυπηγικής Βιομηχανίας είναι όχι μόνο αναγκαίος, αλλά και μονόδρομος», σημειώνει η ΕΕΝΣ επισημαίνοντας ότι: «Ο μεγαλύτερος πολέμιος αυτής της προσπάθειας αποδείχτηκε ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός» και αναφέρει για τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά ότι επί 6 μήνες έχουν παγιδεύσει τους εργαζόμενους στη μάντρα του ναυπηγείου, σκορπίζουν αυταπάτες με τις δήθεν δεσμεύσεις της κυβέρνησης και «συνεχίζουν να σπέρνουν με τις μορφές κινητοποιήσεων που επέλεξαν, την απογοήτευση, την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία, που οδηγούν στον εκφυλισμό του αγώνα. Κατάφεραν με αυτή τους τη δράση να στείλουν τους εργαζόμενους σπίτι τους».

«Πάντα ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο γνωστό τους ρόλο να εμποδίσουν κάθε προσπάθεια για συντονισμό και ενιαία δράση όλων των εργαζομένων, όλων των δυνάμεων στη Ναυπηγική Βιομηχανία και στα πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και σε μια Ομοσπονδία (ΠΟΕΜ) βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στη συναίνεση και στην υποταγή, στους εργοδότες και την κυβέρνηση, μόνιμο υπονομευτή κάθε αγωνιστικής διάθεσης των εργαζομένων στον κλάδο».

Απαιτεί να γίνει τώρα γενική συνέλευση των εργαζομένων για αγωνιστικό σχεδιασμό και πρόγραμμα. Συντονισμό με τους εργαζόμενους στα άλλα ναυπηγεία για κοινή δράση. Να σταματήσει το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας. Να καταβληθούν κανονικά οι μισθοί στην υπόλοιπη Ναυπηγική Βιομηχανία. Να περάσουν σε κρατικό έλεγχο τα Ναυπηγεία. Δημόσιος Ενιαίος Φορέας που θα σχεδιάζει, θα οργανώνει και θα υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ