Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Επικουρικές «σταγόνες» στον ωκεανό των ελλείψεων

Με την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και με προσλήψεις που μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό των τρομακτικών ελλείψεων προσπαθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να καλύψει τις εκρηκτικές ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ανακοίνωσε χτες την πρόσληψη 777 ατόμων επικουρικού προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου οκτάμηνης διάρκειας. Επίσης, αποφασίστηκε η άμεση πρόσληψη πέντε ατόμων, με σύμβαση εργασίας οκτάμηνης διάρκειας, για τη λειτουργία του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, σε εφαρμογή του Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2007-2013.

Οι προσλήψεις αυτές δεν φτάνουν να καλύψουν -σε ετήσια βάση- ούτε τις συνταξιοδοτήσεις των μηνών Ιουνίου - Ιουλίου 2012, που ήταν 710 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Την ίδια περίοδο, έγιναν μόλις 8 προσλήψεις.

Μάλιστα οι προσλήψεις αυτές γίνονται με φόντο τα κενά μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, που ξεπερνούν τις 20.000 στις οργανικές θέσεις των νοσοκομείων.

Εξώδικο στο «Ιπποκράτειο»

Στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Αθήνας οι γιατροί των τμημάτων Παθολογοανατομικού, Κυτταρολογικού και Ενδοσκοπικού προχώρησαν σε εξώδικο προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Κώστα Μπάνη γιατί με τις περικοπές στις εφημερίες και την αφαίρεση από αυτές ολόκληρων ειδικοτήτων, στρέφεται «κατά της υγείας των ασθενών» και υποβιβάζει το βιοτικό επίπεδο των γιατρών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ