Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Προ των πυλών η ισοπέδωση του λαού

Σήμερα το πρωί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα «κλειδώσουν» τα νέα σκληρά μέτρα

Συμφέρον του λαού είναι να ξεσηκωθεί κόντρα σε κυβέρνηση, πλουτοκρατία, Ευρωπαϊκή Ενωση
Συμφέρον του λαού είναι να ξεσηκωθεί κόντρα σε κυβέρνηση, πλουτοκρατία, Ευρωπαϊκή Ενωση
Το «σινιάλο» για την ολοκληρωτική ισοπέδωση των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων του λαού θα δώσουν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, στη διάρκεια σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων του μαύρου μετώπου αναμένεται να «κλειδώσουν» τα βάρβαρα μέτρα ύψους τουλάχιστον 13,6 δισ. ευρώ, του πακέτου της περιόδου 2013 - 2014 αλλά και οι πρόσθετες «περικοπές» που έχει εκπονήσει το οικονομικό επιτελείο, ανεβάζοντας το ύψος της «σφαγής» του λαού στα 20 - 22 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία!

«Καταλήξαμε στα μέτρα που θα περιλαμβάνει το πακέτο», δήλωσε χτες ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο των μέτρων βρίσκεται από χτες στα χέρια και των Ε. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη, οι οποίοι σήμερα μαζί με τον πρωθυπουργό θα δώσουν την τελική έγκριση για την κλιμάκωση της εξοντωτικής επέλασης σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων.

Σε μια προσπάθεια να γονατίσει ο λαός μπροστά στο «ξεκλήρισμα» που προωθούν συγκυβέρνηση, πλουτοκρατία και ΕΕ, ο πρωθυπουργός μετά τη χτεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, επιστράτευσε τα γνωστά τρομοκρατικά διλήμματα και ισχυρίστηκε: «Δίνουμε μια μάχη για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ».

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να επικυρωθούν τα μέτρα και να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωσή τους και στη συνέχεια την κατάθεσή τους στη Βουλή μέχρι τις 13 Σεπτέμβρη. Η κυβέρνηση προγραμματίζει την ψήφιση του σκληρού πακέτου από τη Βουλή τέλη Σεπτέμβρη - αρχές Οκτώβρη.

«Συζητήσαμε το συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής και το χρονοδιάγραμμα των δράσεων», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, με τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, να απαιτεί επιτάχυνση των διαδικασιών στην ψήφιση και υλοποίηση των μέτρων και των διαρθρωτικών ανατροπών.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν χτες ότι έχουν οριστικοποιηθεί οι οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων (από τα 600 ή 700 ευρώ), η δραστική περιστολή των κοινωνικών επιδομάτων, οι σαρωτικές περικοπές σε Υγεία και Παιδεία, οι μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσω της «εργασιακής εφεδρείας» και «το πρόγραμμα της συνταξιοδοτικής ωρίμανσης».

Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν χτες ότι θα «υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και για κλιμακωτές περικοπές στα ειδικά μισθολόγια», ενώ δεν απέκλειαν να προσυπογράψουν και περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ. Το θέμα με τα ειδικά μισθολόγια συζητήθηκε χτες σε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας, Π. Παναγιωτόπουλο, και Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια.

Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα τεθεί επί τάπητος και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, με στόχο την επικύρωση για την πώληση, μέσα στο 2012 ή αρχές του 2013, των ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ κ.ά.

Επιχείρηση υποταγής και χειραγώγησης του λαού

Τα μέτρα που ετοιμάζονται να «σερβίρουν» στο λαό συγκυβέρνηση και τρόικα θα οδηγήσουν σε μαζική φτώχεια και εξαθλίωση ακόμα μεγαλύτερο μέρος των λαϊκών νοικοκυριών. Μπροστά στην έκρηξη της λαϊκής οργής που θα προκαλέσει ο νέος σαρωτικός «τυφώνας», ο πρωθυπουργός θα καλέσει τους Βενιζέλο και Κουβέλη να στηρίξουν με κάθε μέσο την κυβερνητική πολιτική. Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που απείλησε με «διαγραφές» τους βουλευτές της ΝΔ που «δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα», και ο Ε. Βενιζέλος κάλεσε χτες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν τα μέτρα και να μην «ακολουθήσουν προσωπικές στρατηγικές».

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κυβερνητική προπαγάνδα περί «αναγκαίων μέτρων» που θα φέρουν «ανάπτυξη» και θα οδηγήσουν σε «έξοδο της χώρας από την κρίση». Εχουμε μπροστά μας, ισχυρίστηκε ο Αντ. Σαμαράς, «δύσκολες αποφάσεις για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, για να φέρουμε πιο κοντά αυτό που και οι τρεις αρχηγοί έχουμε αποφασίσει: Να φέρουμε πιο κοντά την ανάκαμψη και περισσότερες θέσεις εργασίας». Στόχος της συγκυβέρνησης είναι με κάθε τρόπο να συγκαλύψει ότι οι περικοπές σε μισθούς και οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στο Ασφαλιστικό έρχονται να διασφαλίσουν την επάνοδο της κερδοφορίας των μονοπωλίων σε υψηλά επίπεδα.

«Το καράβι έχει αρχίσει και γυρίζει», υποστήριξε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Κ. Παπούλια, επιδιώκοντας να σπείρει αυταπάτες στο λαό για δήθεν «καλύτερες μέρες», ενώ αξιοποιώντας τους τυχοδιωκτισμούς του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα παιχνίδια των καπιταλιστικών κέντρων επιδίωξε να εμφανίσει την υλοποίηση των ευρωενωσιακών πολιτικών, που οδηγούν το λαό στη μόνιμη χρεοκοπία, ως μονόδρομο. «Το λόμπι της δραχμής έχασε έναν αποφασιστικό γύρο. Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, τις τελευταίες αλλά πολύ δύσκολες αποφάσεις», δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς. Ο ίδιος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τις επαφές του με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ