Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κλιμάκωση με ιδιωτικοποιήσεις - φορολογικό νομοσχέδιο

Ψηλά στην αντιλαϊκή ατζέντα η «ανακεφαλαιοποίηση» των τραπεζών

Ενόψει της επικείμενης επίσκεψης και διαβούλευσης με τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών, την «έκθεση αξιολόγησης», τις επόμενες συζητήσεις στο Γιούρογκρουπ και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ η συγκυβέρνηση επείγεται, σε αυτή τη φάση, να ολοκληρώσει τα αντιλαϊκά μέτρα που τους άφησαν παρακαταθήκη οι προκάτοχοί τους.

Ψηλά στην ατζέντα ανεβάζουν την κλιμάκωση του προγράμματος με τις ιδιωτικοποιήσεις - μαμούθ, για την προσφορά ζωτικού χώρου στα μονοπώλια και άλλους επενδυτές. Στο αμέσως προσεχές διάστημα, ενδεχομένως και σήμερα, κατεβάζουν για ψήφιση από τη Βουλή, τις ρυθμίσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για τη διοχέτευση σε αυτές φρέσκου πακτωλού κεφαλαίων, που μαζί με τη γενικότερη αντιλαϊκή κλιμάκωση, αποτελεί όρο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών. Πέρα και πάνω από το πακέτο με τα 13,5 δισ. ευρώ, που αφορούν στο σφαγιασμό των κρατικών δαπανών που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες, ετοιμάζουν το φορολογικό νομοσχέδιο με τα νέας κοπής αντιλαϊκά χαράτσια που θα βάλουν σε εφαρμογή από το Γενάρη του 2013.

Ειδικότερα:

--Το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων ήταν στην ατζέντα χτεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τη νέα διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για «εκκρεμότητες» που αφορούν ζητήματα όπως κρατικές επιδοτήσεις σε υπό εκποίηση επιχειρήσεις, χωροταξικά ζητήματα κ.ά, τα οποία θα ρυθμίσουν με πρόσθετες νομοθετικές παρεμβάσεις. Η ΔΕΠΑ και η θυγατρική της ΔΕΣΦΑ μπαίνουν στις άμεσες προτεραιότητες. Σε κρατική ιδιοκτησία βρίσκεται σήμερα το 65% της ΔΕΠΑ και το υπόλοιπο 35% στα ΕΛΠΕ (συμφερόντων Λάτση σε κολεγιά με το κράτος). Παράγοντες της συγκυβέρνησης διαφημίζουν και την εκποίηση του κτηρίου του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης στο Μαρούσι Αττικής (έκτασης 64.000 τ.μ). Στη λίστα με τις προτεραιότητες μπαίνουν και: ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (σύμβαση επέκτασης), Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Αγροτική Τράπεζα, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ, Καζίνο Πάρνηθας, ΕΛΒΟ κ.ά.

-- Νέος φορολογικός νόμος - εργαλείο για το αποφασιστικό ξεζούμισμα του λαϊκού εισοδήματος. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο γίνεται προσπάθεια να επισπευστεί η προώθησή του, ενώ σενάρια των τελευταίων ημερών κάνουν λόγο για φορολογικό σε τρεις δόσεις. Η πρώτη φέρεται να αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, η δεύτερη το ποινολόγιο και το τρίτο κομμάτι θα είναι το ...«κυρίως πιάτο». Βασικοί άξονες είναι τα νέα βαριά χαράτσια απέναντι στο λαϊκό εισόδημα, στην κατανάλωση και την κατοικία, η διάλυση και κατάργηση όλων των ελαφρύνσεων που ακόμη τρεμοπαίζουν στα πόδια τους και που αφορούν στις κάθε είδους δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών (νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, Υγεία, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.ά.), η «αντικατάστασή» τους με επιδοματική μορφή και μόνο για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αξιολόγηση» με διευρυμένη την αντιλαϊκή ατζέντα(2019-04-18 00:00:00.0)
Κλείνει η 2η «αξιολόγηση», στα σκαριά το επόμενο αντιλαϊκό πακέτο(2019-04-05 00:00:00.0)
Σε τροχιά προετοιμασιών ενόψει των νέων αντιλαϊκών μέτρων(2017-08-23 00:00:00.0)
Κίνητρο στα μονοπώλια η εξαθλίωση του λαού(2013-02-17 00:00:00.0)
Ζυμώσεις ενόψει της αντιλαϊκής καταιγίδας(2012-07-13 00:00:00.0)
Μαζικά στο σφυρί τα φιλέτα δημόσιας γης(2012-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ