Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΟΠΥΥ
Πληρώνουν για τα φάρμακα σε πολλούς νομούς

Η απαράδεκτη τακτική των ηγεσιών των Φαρμακευτικών Συλλόγων εμποδίζει την - αναγκαία όσο ποτέ - κοινή πάλη ασφαλισμένων - αυτοαπασχολουμένων φαρμακοποιών

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, που σε πολλές περιοχές της χώρας αναγκάζονται να πληρώνουν απευθείας από την τσέπη τους για τα φάρμακά τους, ενώ ήδη ο ΕΟΠΥΥ τους οφείλει πάνω από 100 εκατ. ευρώ από επιστροφές χρημάτων για φάρμακα και θεραπείες. Δραματικά μεγαλώνει και το αδιέξοδο που βιώνουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι φαρμακοποιοί εξαιτίας των οφειλών του Οργανισμού και έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με το ενδεχόμενο του «λουκέτου» και της κυριαρχίας των μεγάλων φαρμακείων. Η κοινή πάλη των αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών με τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τα άτομα με αναπηρίες και τους χρόνια πάσχοντες είναι ο μόνος δρόμος για να πιεστεί η κυβέρνηση ώστε να αποπληρωθούν οι φαρμακοποιοί και να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τόσο οι φαρμακοποιοί, όσο και η πλειοψηφία του λαού είναι όμηροι της υποχρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων και της κυριαρχίας των φαρμακευτικών επιχειρηματικών ομίλων.

Στον αντίποδα αυτής της πραγματικότητας η ηγεσία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισε, από την 1η Σεπτέμβρη, να χορηγούνται φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μόνο με πληρωμή τοις μετρητοίς αν ο Οργανισμός δεν προχωρήσει σε αποπληρωμή των οφειλών του. Ηδη από τις 10 Αυγούστου δέχονται μόνο πληρωμή τοις μετρητοίς οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Εύβοιας και Φλώρινας και από τις 16 Αυγούστου οι Σύλλογοι Γρεβενών, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λασιθίου, Μαγνησίας, Κορίνθου, Αργολίδας και Κυκλάδων. Στις 20 Αυγούστου σταματούν την πίστωση και οι Σύλλογοι Κέρκυρας και Κοζάνης και από τις 22 Αυγούστου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης. Στις 25 Αυγούστου έχει οριστεί γενική συνέλευση του κλάδου των φαρμακοποιών. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, από τα 207 εκατ. ευρώ που τους οφείλονται, οι φαρμακοποιοί πήραν ήδη τα 100 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ