Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012 - αριθ. φύλλου: 11335

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Παραπλάνηση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επέλασης

ΣΕΛ.  7
ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Κίνδυνος να χαθεί το δικαίωμα της σύνταξης για χιλιάδες εργαζόμενους

ΣΕΛ.  9

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά

Με συνδυαστικές κινήσεις σε όλο το φάσμα της οικονομίας, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ προχωρά μεθοδικά στον οικονομικό στραγγαλισμό των λαϊκών στρωμάτων.

Τούτες τις μέρες που τα λαϊκά νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος και τα χαράτσια και ενώ άρχισαν ήδη να έρχονται τα ειδοποιητήρια της ΔΕΗ για το νέο χαράτσι στα ακίνητα, η συγκυβέρνηση, παράλληλα με το εξοντωτικό πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ και τις αθρόες ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων, υποδομών και ακινήτων του Δημοσίου, ξεδιπλώνει την επίθεσή της και στο φορολογικό πεδίο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάρτιση νέου φορολογικού νόμου πολλών αντιλαϊκών μποφόρ.

Πλευρές του νέου φορολογικού πογκρόμ σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων παρουσίασε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τα κρατικά έσοδα.


ΣΕΛ.  3

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Δραματικές περικοπές με εξοργιστική προπαγάνδα

Ενώ η κυβέρνηση τολμά να ισχυρίζεται ότι δε θα εμποδιστεί η άνετη πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας, σε περικοπές που θα ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας.


ΣΕΛ.  8

Οι θυσίες του λαού

Την ώρα που τα προαποφασισμένα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα εμπλουτίζονται καθημερινά από τη συγκυβέρνηση, βγήκε στην επιφάνεια πάλι το «μαστίγιο και το καρότο» για να τραβήξει την προσοχή και να πιέσει την ανοχή των λαϊκών στρωμάτων. Από τη μια, μέσω «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» αυτή τη φορά, έγινε επανεκκίνηση της φιλολογίας και των δηλώσεων για τη λεγόμενη επιμήκυνση και από την άλλη ο καθιερωμένος πλέον εκβιασμός να βρεθεί η χώρα έξω από την Ευρωζώνη. Κάλπικα και τα δύο. Η όποια «επιμήκυνση» που ισχυρίζονται πως θα διαπραγματευτεί η συγκυβέρνηση αφορά στην προσπάθεια που κάνει το κεφάλαιο στη χώρα να βρεθεί σε ευνοϊκότερη θέση ανάκαμψης της κερδοφορίας του και για αμανάτι επιδιώκει και προσφέρει διά των εκπροσώπων του της συγκυβέρνησης την όσο γίνεται φθηνότερη εργατική δύναμη και τα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα. Πρόκειται, δηλαδή, για την περίφημη προσπάθεια ανάπτυξης που δεν έχουν πάψει να τάζουν οι συγκυβερνώντες και που αφορά μόνο στα κέρδη του κεφαλαίου σε βάρος της ίδιας της ζωής των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων. Από την άλλη αυτό που πρέπει να φοβάται ο λαός δεν είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ και η μονομερής διαγραφή του χρέους, αλλά οι θυσίες που ασταμάτητα του επιβάλλουν για τα καπιταλιστικά κέρδη, την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ που ταλανίζονται από την κρίση και τις αντιθέσεις.



ΣΥΡΙΑ
Κλιμακώνονται οι πιέσεις

ΣΕΛ.  15
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
Καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους

ΣΕΛ.  8
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ
Μεγαλώνουν η ανεργία και η εντατικοποίηση

ΣΕΛ.  10  -  11
ΠΑΜΕ
Ανοιχτή σύσκεψη για τα ΕΛΤΑ

Ανοιχτή σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην παράδοση των ΕΛΤΑ στο μεγάλο κεφάλαιο οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 22 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα. Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα του ΠΕΨΑΣΕ ΕΛΤΑ Ν. Αττικής (3ης Σεπτεμβρίου 11).


ΣΕΛ.  10
ΠΑΜΕ
Παρέμβαση για τους παιδικούς σταθμούς

ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ