Τετάρτη 13 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διά πυρός και σιδήρου τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα

Ο Αντ. Σαμαράς υποσχέθηκε ότι θα ενισχύσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο για να έχουν «ασφάλεια» οι επενδύσεις

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα και οι ταξικοί αγώνες των εργαζομένων ενοχλούν το κεφάλαιο. Γι' αυτό τα κόμματά του δεσμεύονται για ένταση της καταστολής
Το εργατικό - λαϊκό κίνημα και οι ταξικοί αγώνες των εργαζομένων ενοχλούν το κεφάλαιο. Γι' αυτό τα κόμματά του δεσμεύονται για ένταση της καταστολής
Τη βούληση του κόμματός του για κλιμάκωση της καταστολής σε βάρος των εργατικών - λαϊκών αγώνων, ως αναπόσπαστο στοιχείο της στρατηγικής για την ανάπτυξη με άγρια λιτότητα, επανέλαβε για ακόμα μια φορά ο Αντ. Σαμαράς, καταθέτοντας διαπιστευτήρια στην πλουτοκρατία και τους ξένους συμμάχους της.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναγόρευσε την ασφάλεια ως την «πιο θεμελιώδη προϋπόθεση» για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά ότι όταν μιλάει για το δικαίωμα της ασφάλειας, αυτό αφορά πρώτα και κύρια στην ασφάλεια των επιχειρηματικών ομίλων και της πλουτοκρατίας έναντι του ταξικού λαϊκού κινήματος, το οποίο στοχοποιείται απροκάλυπτα ως υπ' αριθμόν 1 εχθρός.

Αναδεικνύοντας σε πρώτο πλάνο την «οικονομική διάσταση» του προβλήματος της ασφάλειας, ο Αντ. Σαμαράς, παρουσιάζοντας χτες «τον δωδεκάλογο για την ασφάλεια», δήλωσε ωμά ότι «χωρίς δημόσια ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, δεν μπορεί να λειτουργήσει η αγορά, δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία, δεν μπορεί να λειτουργήσει το εμπόριο, δεν μπορεί να υπάρξει οργανωμένη παραγωγή, όταν όποιος θέλει κλείνει τα λιμάνια, όποτε θέλει, όταν όποιος θέλει παραλύει τους δρόμους κάθε μέρα, όταν όποιος θέλει κλείνει επιχειρήσεις, διώχνει επιχειρήσεις, ματαιώνει επενδύσεις, με μύρια όσα αστεία προσχήματα», δείχνοντας το μίσος του απέναντι στο ταξικό λαϊκό κίνημα και το ΠΑΜΕ.

Με περίσσιο θράσος και διαστρεβλώνοντας κατάφωρα την πραγματικότητα, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του ότι τάχα «όλα αυτά παραλύουν κάθε υγιή οικονομική δραστηριότητα, ακυρώνουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική και τελικά διώχνουν θέσεις εργασίας».

Παράλληλα, προχώρησε σε επίδειξη πυγμής δηλώνοντας ότι «αν θέλουμε ανάπτυξη, λοιπόν, αν πραγματικά θέλουμε να φέρουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να υπάρξουν ευκαιρίες για τον τόπο, μέλλον για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους, τότε πρέπει να πάρουμε την ασφάλεια πολύ σοβαρά. Να καταλάβουμε ότι η ασφάλεια είναι η πιο θεμελιώδης προϋπόθεση ανάπτυξης. Και να την αποκαταστήσουμε!». Πιο ξεκάθαρη ομολογία ότι το κόμμα του θέλει να αποτελέσει το «μαστίγιο» της πλουτοκρατίας για την επιβολή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων διά πυρός και σιδήρου δεν μπορούσε να υπάρξει.

Ενισχύει την καταστολή

Θέλοντας να στείλει μήνυμα στην πλουτοκρατία και τους δανειστές για την αποφασιστικότητά του να επιβάλει τα αντιλαϊκά μέτρα, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε τα συγκεκριμένα μέτρα που θα πάρει μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ για την κλιμάκωση της καταστολής.

Ειδικότερα ανέφερε ότι θα χρησιμοποιούνται υδροφόρα οχήματα που θα εκτοξεύουν νερό υπό πίεση για τη διάλυση των διαδηλώσεων, θα μαγνητοσκοπούνται οι διαδηλώσεις από την αστυνομία, θα χρησιμοποιούνται επίσης οι χαφιεδοκάμερες, ενώ θα αλλάξει «η ποινική μεταχείριση, αλλά και το δικονομικό πλαίσιο για τη σύλληψη και καταδίκη ενός κακοποιού»! Επίσης, θα ενισχυθούν οι μηχανισμοί καταστολής με την ενοποίηση των μηχανοκίνητων σωμάτων της αστυνομίας, ενώ θα αλλάξουν οι κανόνες «εμπλοκής της αστυνομίας», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι «θα λύσει τα χέρια των αστυνομικών».

Προανήγγειλε ακόμα νέο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας, «που θα αρχίζει από τις απειλές κατά της δημόσιας ασφάλειας και την ιεράρχησή τους, μέχρι τους μηχανισμούς προληπτικής και κατασταλτικής αντιμετώπισής τους σε βάθος χρόνου». Ταυτόχρονα, θα ενταθεί το κυνήγι των μεταναστών, προαναγγέλλοντας μαζικές απελάσεις και δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη της ΝΔ προετοιμάζουν το έδαφος για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων του νέου μνημονίου. Χαρακτηριστική από την άποψη αυτή ήταν η δήλωση του Ν. Δένδια για απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο. Ερωτηθείς (από το ραδιόφωνο της ΝΕΤ) αν συμφωνεί με τις 15.000 απολύσεις που προβλέπει το μνημόνιο μέχρι το τέλος του έτους και 150.000 μέχρι το 2014, απάντησε ωμά: «Δεν είναι απολύσεις, είναι μειώσεις. Περιλαμβάνει και συνταξιοδοτήσεις. Αυτοί που θα συνταξιοδοτηθούν είναι 110.000 και κάτι, άρα μένει μια διαφορά, αυτοί πρέπει να φύγουν».

Υπέρ της δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης τάχθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος, δηλώνοντας (στον «Real fm») ότι «εκεί που έχουμε οδηγηθεί, πρέπει να υποστείλουμε τα κομματικά λάβαρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ